10 alimente care nu îngraşă. Le poţi consuma în neştire!

Ţelina apio şi albuşurile de ou au foarte puţine calorii, astfel că le poţi mânca la orice oră şi în ce cantităţi vrei. Descoperă şi alte alimente pe care le poţi mânca în neştire!
Unele alimente au un conţinut caloric foarte scăzut, astfel că le poţi consuma în siguranţă fără să-ţi pui în pericol silueta. Aceste alimente nu conţin multe calorii, dar în schimbă furnizează corpului nutrienţi importanţi pentru buna lui funcţionare.


Alimente pe care le poţi mânca în neştire


1. Ţelina apio

Este un aliment hrănitor şi care conţine aproximativ 95% apa, astfel că poţi să o consumi în cantităţi mari în toate salatele pe care le faci. În plus, ţelina apio va furniza corpului 30% din necesarul zilnic de vitamina K, precum şi mult potasiu, sodiu şi fibre care ajută la digestie.
100 de grame de ţelină apio conţin aproximativ 16 calorii, astfel că poţi să o mănânci fără probleme.


2. Rucola

Doi pumni mari de rucola conţin doar 10 calorii, astfel că poţi include această verdeaţă sănătoasă în cât mai multe combinaţii pe care le consumi pe parcursul zilei.


3. Albuşuri de ou

Un albuş de ou conţine 17 calorii, asfel că poţi să apelezi la mai multe albuşuri şi verdeţuri sau ciuperci pentru a obţine o omletă delicioasă.


4. Salata verde

Are un conţinut calori scăzut şi este ideală pentru persoanele care şi-au propus să slăbească. În schimb, ea furnizează corpului vitaminele A, C, acid folic şi fier, fiind un aliment nutritiv care nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică.
Indiferent de verdeţurile pe care le alegi, este foarte important să le consumi zilnic în stare crudă, deoarece conţin clorofilă care curăţă sângele de toxine, precum şi fibre care ajută la digestie.


5. Castraveţii

Pe lângă faptul că au un efect puternic de hidratare, castraveţii conţin foarte puţine calorii, astfel că îi poţi consuma la orice oră, de preferat cu coajă. 100 de grame de castraveţi conţin doar 16 calorii, însă conţin mult potasiu care este esenţial pentru corp.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Neutru pe 24 Iun 2017, 15:49
    insulina

    Ceea ce ingrasa este insulina. Fara prezenta sa in sânge nici o calorie nu se poate depune. Prezenta insulinei este stimula de consuymul de carbohidrati.In absenta insulinei puteti manca chiar slanina goala fara sa va ingrasati.Grasimile nu se depun, in absenta insulinei, ele sunt arse in totalitate de organism.Inamicul este insulina si nu caloria. Ingurgitarea a 5.000 de calorii fara prezenta insulinei,inseamna zero grame de grasime,in schimb in prezenta insulinei e evident ca 5000 de calorii ingurgitate va ingrasa mai mult decât 1500 de calorii....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod