Sare

Cum să folosești sarea în tratamentele de înfrumusețare. 7 trucuri pe care nu le știai

Cum să folosești sarea în tratamentele de înfrumusețare. 7 trucuri pe care nu le știai

Sarea este nelipsită în bucătărie, dar în afară de întrebuințările sale clasice, există modalități ingenioase de a o folosi pentru a avea o piele mai frumoasă, un păr perfect aranjat și unghii mai rezistente. 29 Nov 2019
Supa-crema de legume

Supa-crema de legume

Ideala in anotimpul rece, supa-crema este gustoasa, satioasa si se digera usor.
Salata de varza alba cu susan

Salata de varza alba cu susan

Iti propun o reteta exotica de salata, potrivita acestui anotimp si usor de preparat. Reteta apartine volumului “Salate”, aparut la editura House of Guides, in 2008.
Prajiturele cu bomboane de ciocolata si unt de arahide

Prajiturele cu bomboane de ciocolata si unt de arahide

Da, le poti avea pe toate intr-un singur desert! Prajitura este deosebit de savuroasa si se prepara foarte simplu.
Prajitura galbena, cu smantana

Prajitura galbena, cu smantana

O reteta inedita, pe care o poti incerca pentru masa de Revelion, spre curiozitatea si surprinderea invitatilor.
Piftie de porc

Piftie de porc

Nicio masa traditionala de sarbatori nu este completa fara piftie. Preparata cu mult usturoi, va fi delicioasa! Reteta pe care v-o prezentam este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia.
Salata de boeuf

Salata de boeuf

Consistenta si foarte gustoasa, salata de boeuf a devenit un preparat de nelipsit la mesele de sarbatori. Nu se prepara deloc greu, iti trebuie doar ceva timp la dispozitie si... rabadare! Reteta de salata este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton...
Friptura picanta cu sos de smantana

Friptura picanta cu sos de smantana

Aceasta reteta de friptura se prepara, in general, in Australia, servindu-se alaturi de o portie de piure de cartofi. Ingredientele sunt pentru 3 persoane. Daca ai mai multi invitati la cina, maresti cantitatile.
Friptura "Martini"

Friptura "Martini"

Este un deliciu, potrivita doar pentru evenimentele festive! Merge excelent ca aperitiv, trasa in betigase garnisite cu masline umplute.
Frigarui cu carne de vita

Frigarui cu carne de vita

Frigaruile sunt usor de preparat, sanatoase si foarte potrivite ca aperitiv. Reteta este preluata din volumul "Bucatariile lumii", aparut la editura House of Guides, in 2008.
Buturuga de Craciun (Marea Britanie)

Buturuga de Craciun (Marea Britanie)

Este o prajitura speciala, care se face doar de Craciun. Simbolizeaza caldura focului si dragostea. Nu este foarte usor de facut, dar nici foarte greu; este foarte gustoasa, arata special si este foarte potrivita pentru masa de Craciun. De fapt, este o rulada umpluta cu crema. Sunt zeci de retete...
Piure de telina

Piure de telina

Este o garnitura excelenta pentru carne de pui.
Crema de conopida

Crema de conopida

Este o garnitura excelenta pentru carnea de vita.
Boabe de porumb in sos alb

Boabe de porumb in sos alb

Este o garnitura foarte potrivita pentru snitele, carne de porc si pui.
Sote de morcovi

Sote de morcovi

Este o garnitura excelenta si inedita pentru friptura de porc.
Piure de dovleac

Piure de dovleac

Este o garnitura foarte rafinata, potrivita pentru friptura de pui si curcan.
Paste cu nuci

Paste cu nuci

Ingrediente si cantitati: 500 grame de paste500 grame de nuci macinate100 grame de untsarepiperMod de preparare: 1. Fierbe pastele, dar dupa ce le-ai rupt in doua. 2. Scurge apa, spala-le bine si pune-le intr-o cratita, in care ai topit si incins untul. Caleste-le bine. Potriveste de sare si...
Tocana irlandeza

Tocana irlandeza

Reprezentativa pentru bucataria Irlandei, acest fel de mancare se prepara usor si este cu adevarat satios! Reteta este preluata din volumul "Bucatariile lumii", aparut la editura House of Guides, in 2008.
Supa-crema de mazare cu sunca

Supa-crema de mazare cu sunca

Ideala pentru zilele reci de iarna, aceasta supa se prepara cu mazare uscata.
Clatite irlandeze

Clatite irlandeze

Nimic mai bun pentru micul dejun! Le poti umple cu sirop de ciocolata sau cu inghetata.
Negresa cu nuci

Negresa cu nuci

Nu poti renunta la dulciuri in perioada postului? Nici nu trebuie! Iata cum prepari o negresa "ca la carte":