Sare

Cum să folosești sarea în tratamentele de înfrumusețare. 7 trucuri pe care nu le știai

Cum să folosești sarea în tratamentele de înfrumusețare. 7 trucuri pe care nu le știai

Sarea este nelipsită în bucătărie, dar în afară de întrebuințările sale clasice, există modalități ingenioase de a o folosi pentru a avea o piele mai frumoasă, un păr perfect aranjat și unghii mai rezistente. 29 Nov 2019

Aperitiv de mere, tofu si seminte de susan

Acest aperitiv poate fi servit in deschiderea unei cine cu meniu oriental. Este un preparat extrem de sanatos si de usor pentru digestie, datorita combinatiei de toffu si mere, "asezonata" cu seminte de susan. Opteaza pentru mere acrisoare, care "merg" foarte bine cu aceasta...

Bautura racoritoare "Cosa"

O bautura acrisoara, la bogatia gustului sau contribuind castravetii, rosiile si pepenele galben. Se pare ca vara aceasta este prielnica celor mai neobisnuite combinatii de fructe cu legume, dar acestea sunt si unele dintre cele mai delicioase posibile. Busuiocul este numai bun pentru a aroma...

Budinca de clatite cu carne de pui

Un preparat inedit, dar care iti va incanta papilele gustative prin combinatia interesanta. O budinca ce poate fi consumata atat rece, cat si calda, cu smantana din abundenta pe deasupra. Este un preparat destul de greu digerabil, din cauza carnii tocate si a smantanii, astfel incat incearca sa...

Indulceste-l de Sfantul Valentin

Daca Sfantul Valentin sau vizita lui anuntata pe nepregatite la masa te surprinde fara ceva bun in frigider, poti sa-i prepari rapid un flanc cu fructe, dupa ce-ti faci cateva cumparaturi in prealabil. Merita sa-l alinti un pic, sau poate o faci pentru tine, daca esti indragostita de dulciuri....

Sfaturi chic, pentru o cina la restaurant

Cand iei masa cu o persoana pe care nu o cunosti sau pe care doresti sa o impresionezi prin bunele tale maniere, nimic nu este exagerat. Nici macar atentia pe care o acorzi servirii unor lucruri marunte...

Supa de rosii si orez

Este extrem de buna, servita cu paine prajita si unsa cu usturoi, ca unpranz rapid sau ca o cina usoara.Ingrediente necesare:1 lingura ulei de masline1 cana ceapa taiata marunt2 catei de usturoi, taiati marunt500 g rosii curatate de coaja sau 800 g rosii din conserva si sucul lor1/4 cana vin rosu...
Un meniu perfect pentru masa de Revelion

Un meniu perfect pentru masa de Revelion

Ai stat, ai cautat retete, ai experimentat tot ce nici cu gandul nu ai crezut ca este posibil, in speranta ca masa de acest An Nou va fi una cu adevarat speciala. Pe langa traditionalele preparate...

Mancare de fasole si ardei gras

Datorita combinarii acestor doua legume, aceasta mancare va avea un gust deosebit. Urmeaza pasii de mai jos (patru la numar) si cu siguranta nu vei regreta.Ingrediente necesare:2 ardei grasi rosii3 cani ciorba de legume sau supa6 cani apa200g boabe de fasole1/8 lingurita piper, optional sare de...

Bucate alese, de Paste

Pe langa traditionalele oua rosii si cozonacul care sunt nelipsite de pe masa de Paste, iti oferim si noi cateva retete utile care speram sa te ajute sa ai un Paste cat mai fericit.Salata de ciuperci cu oua si parmezanIngrediente si cantitati:200 g ciuperci4 oua2 linguri de parmezano ceapa1...

Bautura din morcovi

Vara este lunga si plina de solutii gastronomice inventive si hranitoare... Poate ca nu mananci foarte sanatos in timpul anului - programul nu iti permite sa ai un regim alimentar potrivit. Dar vara ai la dispozitie toate vitaminele si e pacat sa le ocolesti!Astfel incat, iti poti prepara bauturi...

Scovergi dospite

Pentru ca dulciurile de post sunt putine, va recomandam scovergi dospite, care sunt economice si usor de facut. Singura "problema", ar putea fi, pentru unii, prajitul. Dar merita! Ingrediente si cantitati: 1 ciur de fainadrojdie cat o nuca1/2 de lingurita de sareapa caldutaulei Mod de...

Mamaliga cu ciuperci

Mamaliga poate fi preparata din timp, pusa la rece, apoi incalzita la cuptor. Poate fi servita cu sosuri sau legume proaspete la cuptor.Ingrediente necesare:250g ciuperci taiate felii subtiri1 catel mare de usturoi, tocat1/2 cana ciorba de legume sau supa din conservasare de mare si piper dupa...

Gogosari

Gogosarii sunt apreciati mai mult murati decat proaspeti. Si daca sunt pregatiti dupa o reteta sigura, nimic nu poate da gres. Mierea si otetul se combina minunat atunci cand intra in scena si gogosarul.Gogosari cu miere si otetAlegi 4 kilograme de gogosari mari si frumosi pe care ii tai apoi in...

Dovlecei in floare

Cat mai sunt inca pe piata dovleceii, incercati reteta: dovlecei in floare. Desigur ca ii puteti gati si de la congelator (adica in alt anotimp), dar cei mai gustosi sunt in aceasta perioada.Ingrediente si cantitati: 5-6 dovlecei in floare4 rosii mari2 linguri de untdelemn1 lingura cu faina1...

Meniu de vara

Pentru ca probabil va ganditi ce sa mai gatiti acum in plina vara, mai ales ca este mult prea cald pentru a sta in bucatarie, va propunem un meniu usor si rapid, de sezon.Felul ISupa de salataIngrediente si cantitati: 3 l apa6 salate1 ceapa1 capatana de usturoi1 lingura untura50 g. slanina2...
Prajitura cu crema de lamaie

Prajitura cu crema de lamaie

Iti propunem reteta unei prajituri care ii va face pe toti mesenii sa se linga pe degete de buna ce este! Dulciurile cu crema, desi au "reputatia" de a fi mai "grele", sunt extrem de gustoase, iar aceasta prajitura cu crema de lamaie nu face exceptie. Ingrediente si cantitati:...
Cotlete de porc cu smantana

Cotlete de porc cu smantana

Ingrediente si cantitati: 3-4 cotlete; 4 linguri ulei; 2 linguri faina; 2 cepe; 200 g smantana; sare, dupa gust; piper. Mod de preparare: 1. Cotletele se curata, se spala, se sareaza si se pipereaza, se bat cu ciocanul de lemn si se pun intr-o cratita cu ulei si putina apa, la rumenit. 2. Dupa ce...
Cotlete de porc flambate

Cotlete de porc flambate

Ingrediente si cantitati: 8 felii de cotlet scurt dezosat; 30 g unt; 1 lingura ulei; 400 g ciuperci; 100 ml smantana; putina votca sau putin coniac; sare, dupa gust; piper macinat. Mod de preparare: 1. Carnea se bate, se sareaza si se pipereaza. Dupa aceea, se prajeste rapid in grasime, se scoate...
Cotlete de porc prajite in unt

Cotlete de porc prajite in unt

Ingrediente si cantitati: 4-5 cotlete sau felii de muschi; 100 g unt; 150 g cascaval; 1 lingura cu pesmet; sare, dupa gust; piper. Mod de preparare: 1. Cotletele sau feliile de muschi se bat putin cu ciocanul de lemn, se sareaza, se pipereaza si se dau prin cascaval ras amestecat cu pesmetul fin....
Prajitura "Miel de Paste"

Prajitura "Miel de Paste"

Aceasta prajitura se coace intr-o tava in forma de miel si se decoreaza in asa fel incat sa semene cu un mielusel de Paste. Timp de preparare: 1 ora si 30 de minute Portii: 12 Ingrediente: 2 cani si 1/4 cu faina; 2 lingurite si 1/2 praf de copt; 1/2 de lingurita cu sare; 1 cana si 1/4 cu zahar...