Festivalul hortensiilor din Japonia. 20 de fotografii spectaculoase

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Japonezii iubesc foarte mult florile, așa cum o demonstrează numeroasele festivaluri care au loc în fiecare an și care sărbătoresc înflorirea diferitelor specii de plante.
Cel mai cunoscut este Festivalul Florilor de Cireș, care poartă denumirea de "Sakura", dar mai există și alte evenimente dedicate admirării florilor, centrate în jurul unor alte plante cu flori spectaculoase, așa cum sunt Wisteria sau hortensia.

Iar luna iulie este dedicată hortensiei, deorece mijlocul verii este perioada maximă de înflorire a acestei plante foarte apreciate în Japonia.
Locul în care turiștii din întreaga lume vin să admire florile imense de hortensie, de culoare albastră sau roz, este Templul Unsho-ji din Kitaura, Prefectura Akita.

În această grădină sute de hortensii creează un peisaj fermecător, florile bogate realizând o adevărată mare de albastru

În Japonia, hortensiile înfloresc în sezonul ploios, în lunile iunie și iulie.
Originară din Asia și America de Sud, ajusai, așa cum este numită hortensia în japoneză, este una dintre florile preferate în întreaga lume pentru decorarea grădinilor.
Are o abilitatea deosebită, aceea de a-și schimba culoarea florilor în funcție de aciditatea solului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod