Tunelul de flori din Japonia. 15 imagini care te lasă fără cuvinte

Cireşii japonezi sunt recunoscuţi în întreaga lume pentru frumuseţea lor uimitoare şi pentru spectacolul de culoare pe care îl desfăşoară în fiecare primăvară.
Dar mai puţin cunoscută este pasiunea japonezilor pentru Wisteria, o plantă agăţătoare puternică, ce trăieşte sute de ani, şi care face în fiecare an flori imense, sub formă de ciorchini, de culoare mov, roz sau alb.

Kawachi Fujien este o grădină privată de Wisteria din oraşul japonez Kitakyushu, fondată în anul 1977. Peste 150 de arbori Wisteria, din 22 de soiuri şi culori diferite, formează una dintre cele mai spectaculoase grădini din lume, care se întinde pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi.
Arborii căţărători, unii dintre ei având peste 100 de ani, sunt dirijaţi astfel încât să formeze tuneluri lungi, acoperite integral cu flori.


În grădina Kawachi Fujien există două tuneluri formate din flori de Wisteria, unul de 80 de metri lungime, iar celălalt de 220 de metri lungime. Deşi iniţial nu erau foarte cunoscute, tunelurile de flori din Japonia au devenit o senzaţie pe reţelele de socializare în urmă cu câţiva ani, iar de atunci au devenit o atracţie turistică importantă a zonei.

Cea mai bună perioadă din an pentru a vedea uimitoarele tuneluri de flori este la sfârşitul lunii aprilie şi începutul lunii mai, când este sezonul de inflorire al acestor copaci uimitori.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod