Paste sau Craciun?

Daca ar fi sa iau in calcul felul in care arat, ar trebui sa ma simt ca o bila. Ei bine, eu voi calcula invers. Fac asta pentru ca nu felul in care arat este...

Daca ar fi sa iau in calcul felul in care arat, ar trebui sa ma simt ca o bila. Ei bine, eu voi calcula invers. Fac asta pentru ca nu felul in care arat este presant pentru mine, ci felul in care ma simt. Ma simt ca un caltabos! Am inceput sa ma trezesc dimineata umflata toata. Am palmele ca niste chifle de hamburger si degetele ca niste carnati polonezi. Sunt buhaita la fata de parca as fi plans doua zile, iar cand ma ridic in picioare parca as calca pe bureti. Abia spre dupa-amiaza incep si eu sa capat un aspect mai uman.

Azi-dimineata  radeam singura de mine: am incurcat Sarbatorile - in loc sa ma simt ca un ou, eu ma simt ca un caltabos! Hm… si mai am opt saptamani… in balon. Ca maine trec! Oftez si ma consolez cu gandul ca, totusi, mai am ceva timp. Dar, incet si sigur, incep sa devin o bomba cu ceas. Deja imi fac probleme: oare voi fi o mama buna? Oare o sa stiu sa am grija de copil? Oare o sa ma trezesc noaptea la primul scancet sau o sa dorm ca si acum, sa tai lemne pe mine? Stiu ca toate au o rezolvare si mai stiu ca nu trebuie sa ma ingrozesc pentru ce ma asteapta peste doua luni.
Cred ca voi reusi sa fiu o mama buna pentru copilul meu, mai cred ca voi invata sa am grija de el iar, daca Matei o sa semene cu mine la claxon,  imi va fi imposibil sa nu ma trezesc la primul semnal.

Azi am discutat cu taticul lui despre problema celulelor stem. E un pic sceptic in ceea ce priveste pastrarea lor ani de-a randul: “Daca atunci cand, Doamne fereste, o sa avem nevoie de ele, o sa ne spuna ca, din cutare motive, nu s-au conservat cum trebuie?” Am mers pe puterea exemplului, i-am insirat toti cunoscutii nostri care au recoltat celule stem.

Din pacate, nu prea mi-a mers: “Eu as vrea sa vorbesc cu cineva care a beneficiat de avantajele celulelor…” Pana la urma, a concluzionat el, chestia asta e ca cersetorul caruia, daca nu ii dai bani, incepe sa te blesteme si atunci ii dai chiar mai mult decat i-ai fi putut da la inceput, numai sa nu il mai auzi zicand de rau. Asa e si cu celulele astea, mai bine dai un ban si faci acum, decat sa regreti, poate, mai tarziu ca ai avut ocazia si nu ai profitat de ea. Deci, victorie: luni vom suna la reprezentantul in Bucuresti al firmei de la Cluj – Cord Blood Center! Sper sa fie in regula…

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ioa pe 4 Mai 2008, 04:58
    Celule stem

    Nici nu se pune problema ca tati sa refuze, doar ca tati e tati... si sigur nu se gindeste la banii investiti pentru matei...eu, la al doilea copil o sa recoltez celule stem. Sunt hotarata! Acum trei ani cand s-a nascut bebe 1 nu auzisem de asa ceva...ce se intimpla in 3ani! Felicitari ca te-ai gindit, esti deja o mama buna! -)))

    0
    0

  • Alex pe 2 Mai 2008, 17:05
    Pe Marte exista gheata

    Da. O spun toti cercetatorii. Si totusi... NU cred. Eu vreau sa vorbesc cu cei care au ajuns acolo si au pus mana pe ea. :-)))))))))) Spune-i scumpului tau sot ca avantajele celulelor stem sunt demonstrate si acceptate de toata comunitatea stiintifica. Insa aplicarea lor este abia la inceput. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca se recolteaza de cativa ani (in Ro de vreo 2!!!) Deci cum ar fi putut beneficia cineva de ele??? Poate doar dc, Doamne Fereste, vreun mititel a facut lecucemie sau alta boala care nu poate fi tratata altfel... Exista insa cazuri in lume, cu oameni care au beneficiat de recoltarea celulelor stem la momentul potrivit. Cauta pe net si vei gasi. E un bilet DUS (doar DUS) pt un tren ce nu se mai intoarce. Cate lucruri care sa insumeze 1000 EUR si-a luat sotul tau si care acum zac prin cine stie ce magazie/camera etc. Micutzul nu merita un "risc" de 1000 EUR? Eu zic ca DA. Multa bafta.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod