In siguranta in camera de hotel

Vacanta este un moment de bucurie, cu atat mai mult concediul de iarna, cand asteptam cu drag sarbatorile si ne pregatim sa le petrecem intr-o statiune din tara sau din strainatate.

Vacanta este un moment de bucurie, cu atat mai mult concediul de iarna, cand asteptam cu drag sarbatorile si ne pregatim sa le petrecem intr-o statiune din tara sau din strainatate.

Cum vacantele sunt lucru rar intalnit in programul aglomerat al oricarei femei de cariera, ne dorim ca nimic sa nu umbreasca fericirea zilelor tale libere, sa te simti bine si sa petreci o perioada minunata in orasul ales, in perfecta siguranta.

Tocmai de aceea, ingrijorarea ta cu privire la strainii periculosi din timpul calatoriilor este cat se poate de fireasca si este foarte natural sa vrei sa iti protejezi propria persoana, dar si bunurile pe care le-ai luat cu tine in excursie.

Nimeni nu isi doreste sa isi strice concediul din cauza furtului de acte, de bani sau alte bunuri lasate in camera de hotel...

Iata cateva sfaturi practice care te pot feri de astfel de neplaceri:

Pentru a-ti proteja propria persoana:

Usa camerei de hotel trebuie sa fie inchisa in permanenta.

In momentul in care te-ai intors in camera, de la plimbarea din timpul zilei, nu uita sa inchizi usa cu yala, cu cheia si foloseste cu incredere si lantul de siguranta. Mai bine esti precauta de la inceput decat sa iti para rau mai tarziu...

Cand pleci din camera de hotel, trage usa dupa tine si inchide-o complet. Asigura-te ca ai facut acest lucru si ca yala s-a inchis bine, verificand-o. Inainte de a pleca din fata usii, incearc-o, pentru a te asigura ca nu ai invartit cheia in gol in broasca.

Nu deschide usa strainilor! Foloseste-te de vizor pentru a vedea cine se afla in fata usii tale. In cazul in care nu ai apelat la serviciile personalului hotelier, nu este indicat sa ai incredere in persoanele care pretind ca fac parte din staff-ul hotelului si s-au prezentat la usa camerei tale pentru a rezolva diferite probleme.

Daca nu esti sigura, suna la receptie, pentru a verifica identitatea persoanei care a sunat la usa.
In cazul in care esti informata ca este totul in regula, deschide usa, dar nu renunta la siguranta conferita de lantul yalei, pentru o protectie suplimentara.

Verifica toate usile si ferestrele din camera de fiecare data cand intri si parasesti incaperea si asigura-te ca acestea sunt bine inchise si blocate. Acest sfat este in special util in cazul in care "locuiesti" pe durata sejurului la parter sau la unele dintre etajele inferioare ale hotelului.

Atunci cand pleci sau te intorci in camera in timpul serii sau noptii, foloseste pentru acces intrarea principala a hotelului.

Daca, de obicei, calatoresti mult, este indicata si achizitionarea unui sistem de alarma portabil, pe care il poti agata de clanta usii, pentru un plus de protectie. Aceste aparate pe baza de senzori de miscare te pot trezi in cazul in care yala camerei tale de hotel cedeaza.

Pentru a-ti proteja bunurile de valoare:

Foloseste safe-ul din camera pentru pastrarea in deplina siguranta a cheilor, portmoneului, banilor, cartilor de credit, bijuteriilor si a altor obiecte mici, dar valoroase, pe care vrei sa le lasi in camera.

In cazul in care hotelul in care te-ai cazat nu ofera acest serviciu in fiecare camera, informeaza-te la receptie in legatura cu cea mai buna modalitate pe care hotelul o pune la dispozitia clientilor pentru protejarea bunurilor de valoare - este mai mult decat sigur ca, in astfel de cazuri, exista un safe sau un loc special de depozitare.

Nu lasa bani, cecuri de calatorie, aparatura electronica profesionista sau scumpa si bijuterii aruncate la vedere in camera.

Daca este posibil, lasa acasa obiectele de mari dimensiuni, care se pot sparge cu usurinta si care sunt foarte scumpe.
Daca, din diferite motive, esti nevoita sa le iei cu tine in calatorie, depoziteaza-le in debaraua camerei de hotel sau undeva unde sa nu incurce echipa care face curat in camera, usurand astfel munca menajerelor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod