Zece sfaturi pentru un masaj reusit

De-a lungul timpului, numeroase culturi au utilizat masajul ca o modalitate de ingrijire a bebelusilor. In plus, cercetarile au aratat ca masajul ii aduce bebelusului numerose avantaje.

De-a lungul timpului, numeroase culturi au utilizat masajul ca o modalitate de ingrijire a bebelusilor. In plus, cercetarile au aratat ca masajul ii aduce bebelusului numerose avantaje.

Masajul te ajuta sa inveti si sa raspunzi limbajului trupului bebelusului tau, fiind in acelasi timp un mod minunat de a-i arata micutului afectiune, protectie si atentie.

Nu exista o maniera unica de a-i face masaj, odata ce stii cum sa aplici tehnicile fara riscuri. In acelasi timp este important sa stii ca masajul este un lucru pe care il faci impreuna cu bebelusul tau mai curand decat pentru el. Cu siguranta veti descoperi impreuna care sunt cele mai bune tehnici pentru voi.

1 Masajul poate fi facut de ambii parinti in acelasi timp si ofera o ocazi unica de a intra in legatura cu bebelusul.

Pentru a "pregati terenul", mangaie cu miscari usoare pielea micutului, cu sau fara ulei de corp sau lotiune. Atunci cand ii faci baie, foloseste un sapun special pentru bebelusi sau un amestec de uleiuri.

Evita contactul cu ochii micutului pentru ca i-ar putea provoca usturimi si afecta vederea. Usuca-i pielea, infasurandu-l intr-un prosop cald si pufos.

2 Nu exista o anumita varsta pentru a incepe sa-ti masezi bebelusul. Poti incepe imediat ce simti ca micutul este pregatit. De asemenea, nu exista "prea tarziu". Un copil nu este niciodata prea mare pentru a incepe sa il masezi.

3 Este important sa pregatesti bine sedinta de masaj. Atunci cand te decizi sa incepi, fii calma si relaxata si ai grija ca mainile tale sa fie fine, calde si blande.

Este important sa iti alungi toate gandurile negre, sa uiti de probleme si sa te concentrezi asuora celui mic. Alege o camera calduroasa, fara curent, si asigura-te ca nu veti fi deranjati.

4 Copilul trebuie sa fie receptiv in timpul masajului. Daca vezi ca este agitat sau nu raspunde pozitiv atingerilor tale, nu insista si amana sedinta. Pentru a-l pregati pentru ceea ce va urma, incepe cu talpile. Continua cu picioarele, abdomenul, umerii, pieptul, bratele, spatele si coloana vertebrala.

5 Pentru a indulci atingerile, poti folosi uleiuri speciale. Opteaza pentru cele vegetale pe baza de fructe sau de migdale, in locul celor minerale care pot inchide porii pielii. Uleiurile esentiale cu virtuti terapeutice pot fi folosite pentru masarea bebelusilor mai mari de doua luni.
Este insa important sa le diluezi. Amesteca 3 linguri de ulei esential cu alte 4 linguri de ulei de migdale dulci sau de seminte de struguri.

6 Nu uita sa testezi uleiul inainte de a-l folosi pe pielea bebelusului. Recatiile alergice se manifesta mai ales sub forma de bubite mici rosii care dispar dupa o ora sau doua.

7 Alege momentul potrivit. Nu trezi micutul din somn pentru a-i face masaj. De asemenea, nu il aborda cand ii este foame sau imediat dupa ce a mancat.

8 Implica-te si foloseste gesturi pline de afectiune. Nu ii face masaj din obligatie, atunci cand esti nervoasa sau obosita. Ai grija ca miscarile sa nu fie bruste sau mecanice. Pentru a te relaxa, poti face inainte o baie.


9 Vorbeste-i, canta-i si priveste-l atunci cand ii faci masaj. Contactul vizual este foarte important, dar trio - cuvinte, privire, atingere - da cele mai bune rezultate.

10 Pentru a fi sigura ca faci totul asa cum trebuie si ca niciun gest al tau nu il afecteaza, poti apela la sfaturile unui specialist. Urmeaza niste cursuri de masaj pentru bebelusi, cumpara-ti casete video cu lectii si documenteaza-te.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod