Ce trebuie să știi despre schimbarea numelui după căsătorie


Având în vedere că ai un nume de familie nou, și cartea ta de identitate trebuie reînnoită. Dacă nu soliciți un nou act de identitate în termen de 15 zile de la data la care au intervenit modificările, atunci riști să primești o amendă între 40 și 80 lei.

De asemenea, dacă semnătura ta personală are numele din naștere, și aceasta trebuie modificată dacă decizi să il schimbi după căsătorie.

De ce să-ți schimbi numele dupa căsătorie?

Poți să-i faci o surpriză plăcută soțului tău schimbându-ți numele de familie după al lui.
Prin această decizie, îi oferi o dovadă de devotament pentru totdeauna: astfel, deveniți o singură ființă, nu doar spiritual, ci și cu numele. Pe lângă aceste motive, dacă vă doriți un copil, nu va mai fi nevoie să vă gândiți ce nume de familie să poarte acesta.

De ce să nu îți schimbi numele după căsătorie?

Ai muncit atât de mult să îți construiești un brand personal pentru ca lumea să îți cunoască meritele și reușitele, încât nu te lasă sufletul să îți schimbi numele de familie doar pentru că te-ai măritat.
Din acest motiv, nicio vedetă din România nu este prezentată cu numele nou. În cel mai fericit caz, a ales să ia numele soțului, dar, în același timp, să-și păstreze și numele pe care l-a primit la naștere. Sau, în cazul in care iubirea vieții tale are un nume cu care nu te identifici, n-are niciun sens să ți-l schimbi pe al tău.
anca-pintilii
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod