Culorile copilăriei

Culorile sunt extrem de importante în universul copiilor, deoarece le pot stimula anumite abilități intelectuale, îi ajută să-și dezvolte inteligența emotională, să se organizeze și să se concentreze mai bine. Anumite culori induc o stare de bine, reduc tensiunea sau îi ajută să aibă un somn odihnitor.
Hainele copilului sunt o extensie a personalității lui, așa că este important să alegi culori care să îi reflecte trăsăturile sau să îi stimuleze anumite calități. Dacă vrei să îl energizezi, alege roșu sau portocaliu. Dacă, în schimb, cel mic are prea multă energie, optează mai degrabă pentru o nuanță cu efect liniștitor, precum verdele pastel sau albastrul deschis.

Chiar dacă tu ești cea care îi cumpără hăinuțele, trebuie să ții cont și de gusturile lui. De la 18 luni, copilul devine capabil să distingă nuanțele și să își manifeste preferințele. Vei observa imediat după felul în care privește o culoare sau reacționează la vederea acesteia dacă îi este sau nu pe plac.
Alege șosete colorate pentru micuțul tău și păstrează-i piciorușele calde și uscate. Confecționate din materiale naturale de cea mai bună calitate, șosetele Ciserom sunt disponibile într-o varietate de forme, dimensiuni și culori care satisfac toate gusturile, de la mic la mare!

Jucăriile colorate îi ajută pe copii să învețe cu ușurință, îi fac mai atenți și activi, le incită curiozitatea să descopere lumea din jur și le dezvoltă imaginația. Mai mult, jucăriile colorate stimulează și întăresc vederea. Cel mic își exersează mușchii oculari și își întărește abilitățile vizuale urmărind obiecte viu colorate.
 

Dacă de la 18 luni bebelușul are vederea dezvoltată suficient încât să distingă toate culorile, în jurul vârstei de 3 – 4 ani începe să înțeleagă varietățile de nuanțe și să le învețe numele. Cu puțin ajutor din partea ta, învățarea culorilor poate deveni o joacă foarte plăcută, educativă și totodată distractivă.

De fiecare dată când îl îmbraci, spune-i ce nuanță au hăinuțele lui. Micuțul le va reține mult mai repede dacă îi vei arăta mereu ce culoare are cămașa lui, șosetele sau pantalonașii. Dacă vrei să simplifici lucrurile, poți să te concentrezi pe o singură piesă vestimentară.
Folosește sosetele în culori diferite, iar cel mic va învața ușor și distractiv toate nuanțele.

De obicei, rozul este asociat fetițelor, iar albastrul băieților. Orice ai alege, limitează-te la o nuanță sau două, pentru  că altfel cei mici se vor simți agresați de prea multă culoare. Optează pentru cele pastel, folosite în terapia cromatică pentru calm și relaxare.   

Albastrul este excelent în cazul copiilor anxioși, cu un efect calmant asupra sistemului nervos, dar și asupra durerilor, și este cu atât mai eficient dacă este asociat cu câteva accente de portocaliu. Se pare că expunerea la portocaliu are un efect revitalizant, cu beneficii asupra funcționării corecte a sistemului respirator.
Rozul, de cealaltă parte, este simbolul feminității, de aceea multe mămici îl aleg pentru camera fetițelor. Această culoare reduce comportamentul agresiv și creează un mediu relaxant și liniștit. Nuanțele pale de roz stimulează creativitatea, întăresc sistemul imunitar și tratează insomniile cu succes.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod