Tatuaje minimaliste pentru femei. 30 de idei

Liniile şi modelele simple, formele geometrice şi desenele delicate şi-au făcut loc în lumea tatuajelor, sub denumirea de tatuaje minimaliste.
Dacă de ceva vreme cochetezi cu gândul de a-ţi face un tatuaj, dar te-a speriat ideea de a avea un desen permanent pe piele, atunci stilul minimalist este cel care ţi se potriveşte cel mai bine.

Tatuajele minimaliste sunt de mici dimensiuni, reprezentând elemente stilizate şi în general linii simple, fără a fi nevoie de suprafeţe încărcate cu pigment. Sunt discrete şi oferă senzaţia de stil şi rafinament. 

Ce trebuie să ştii despre tatuajele minimaliste

Cel mai mare avantaj al acestui tip de tatuaj este acela că îl poţi modifica şi chiar şterge cu uşurinţă dacă te-ai plictisit de el. Pentru că suprafaţa acoperită cu pigment este mult mai mică în comparaţie cu tatuajele clasice, acestea pot fi îndepărtate mult mai uşor cu ajutorul laserului.
Nu te aştepta ca tatuajul să dispară fără nicio urmă, ci trebuie să fii conştientă că nici laserul nu poate face minuni în cazul în care decizi să-ţi îndepărtezi tatuajul. De asemenea, pentru că este vorba de linii şi desene fine, tatuajul minimalist poate fi transformat cu uşurinţă într-un model nou, dacă îţi doreşti o schimbare.

Dacă nu eşti convinsă că ai putea să trăieşti cu un desen pe piele pentru tot restul vieţii, atunci poţi alege tatuajul semipermanent. Acesta se realizează prin imprimarea pigmentului în straturile superioare ale pielii, ceea ce face ca odată cu trecerea timpului cerneala să se estompeze şi să dispară. Durata lor de viaţă variază de la patru la şase ani. De asemenea, dacă vrei doar să vezi cam cum ar fi să ai un tatuaj, poţi încerca tatuajul temporar.
Acesta se realizează cu o cerneală specială şi va rezista pe piele între 10 şi 20 de zile.

O altă variantă în tendinţe este tatuarea în nuanţe metalice de argintiu sau auriu. În acest caz se folosesc tatuaje temporare, care durează până la o săptămână, şi care se aplică foarte uşor pe piele cu ajutorul unei folii speciale.

Cum să alegi tatuajul minimalist

Tatuajul nu este un simplu desen pe piele. El trebuie să spună o poveste, să aibă o semnificaţie profundă şi să te reprezinte întru totul. Este un model care va fi imprimat pe pielea ta şi pe care îl vei purta cel mai probabil pentru tot restul vieţii. De aceea trebuie să te gândeşti foarte bine înainte de a alege modelul. Deciziile de moment, pe care le iei direct în salonul de tatuare nu sunt deloc recomandate.
Rişti să regreţi în scurt timp o decizie luată din impulsivitate.

Iată câteva dintre temele în tendinţe în ceea ce priveşte tatuajele minimaliste pentru femei şi semnificaţia lor:

Săgeata - semnifică scopul, ţelurile în viaţă şi urmărirea lor
Constelaţiile - poate fi vorba despre constelaţia zodiei tale sau oricare alt model de stele care are o semnificaţie aparte pentru tine
Inima - simbolizează dragostea şi emoţiile
Pasărea colibri - simbolizează libertatea, frumuseţea
Rândunica - este un simbol al libertăţii, dar şi al cuplului şi al iubirii, când sunt desenate perechi de rândunici
Cifrele - semnificaţia acestora este dată de momentele importante din viaţa ta, fie că este vorba de o vârstă, o dată de naştere sau o aniversare
Cuvintele - imprimă-ţi pe piele cuvinte care te inspiră.
În tehnica tatuajelor minimaliste, acestea sunt scrise cu linii subţiri şi delicate
Inelul tatuat - tatuajele pe inelar, sub forma unei verighete, simbolizează uniunea pe viaţa cu partenerul, fiind un desen permanent. În locul unui desen care imită un inel poate fi tatuat numele iubitului sau cuvinte precum "love" sau "iubire", dar şi data căsătoriei.
Simbolul infinitului - cifra opt răsturnată simbolizează infinitul şi este un tatuaj care semnifică eternitate, renaşterea.

Sursă foto: stylist.co.uk
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod