Cum va fi imbracat micutul in timpul iernii?

Te-ai putea gandi: "Cum adica? Toata lumea stie ca in anotimpul rece ne imbracam cat mai gros!". Este adevarat, dar in egala masura este important sa stii cum...

Te-ai putea gandi: "Cum adica? Toata lumea stie ca in anotimpul rece ne imbracam cat mai gros!". Este adevarat, dar in egala masura este important sa stii cum ar trebui sa combini hainele (mai exact, materialele din care sunt facute) pentru ca micutul tau sa fie perfect protejat de frig si de vant, simtindu-se in acelasi timp confortabil si nu stanjenit la joaca de hainele incomode.

Cu cat este mai rece, cu atat este mai important ca toate partile corpului copilasului - cred ca nu mai este necesar sa-ti spun ca nu este cazul sa tii cont de protestele lui daca nu vrea sa poarte manusi sau, mai frecvent, fular.



De asemenea, incearca sa eviti parcurile de distractii sau sania daca vremea este friguroasa; chiar daca nasul si gura copilului sunt protejate de fular, riscul de a raci este destul de pronuntat.

Daca micutul iese la joaca singur, ar fi de dorit sa poarte o geaca si pantaloni stramti, pentru a se putea misca dupa pofta inimii. Eventualul palton ar trebui pastrat pentru ocaziile cand este insotit de un adult, intrucat - ca orice copil - nu se va stapani sa alerge si s-ar putea impiedica din cauza hainei lungi.



Intotdeauna este de preferat sa poarte doua-trei bluze nu foarte groase, dar calduroase, decat un singur pulover "greu". Procedand astfel, temperatura corpului se va mentine constanta si sunt mai multe sanse ca transpiratia, atat de periculoasa in timpul iernii, sa fie redusa ori chiar prevenita.

Tocmai pentru ca de regula copiii se arata refractari cand este vorba de fular, este bine sa-l imbraci cu pulovere cu gatul inalt. In principiu, evita hainele foarte stramte (regula valabila si pentru tine, de altfel); contrar unei opinii larg raspandite, acestea nu mentin caldura constanta, ci inhiba circulatia sangelui, astfel incat corpul nu va putea fi incalzit suficient.

Un articol de Greta Harja

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • micutz pe 10 Dec 2008, 22:25
    haine pt copiii

    am doi copii ,dar nu ma pot lua dupa sfaturile voastre.i'm sorry.........de data asta falssssssss

    0
    0

  • Alex pe 10 Dec 2008, 22:19
    In ce lume traiti?

    Greta, scuza-mi intrebarea: ai cumva copii? Ma indoiesc sincer. Pentru ca nu ai putea afirma "Bluza de corp, un pulover de lana, pantalonasi din acelasi material, sosete si pantofiori de casa - iata un exemplu de vestimentatie corecta pentru interior. " Este total absurd ce spui. bluza de corp si pulover in casa? Pai s-ar putea sa ai surprize si sa ti se imbolnaveasca copilul de plamani dupa ce va transpira de-i vor sari capacele. Eu unul STIU ce spun pentru ca am copii. Asadar repet intrebarea; ai cumva copii? sau scrii din auzite?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod