Cum sa ai un copil cuminte... de Sarbatori!

Pregatirile pentru Sarbatorile Pascale sunt in toi si nu-ti mai vezi capul de treburi. Daca la toate acestea se adauga si faptul ca prichindeii ti se incurca printre picioare, situatia...

Pregatirile pentru Sarbatorile Pascale sunt in toi si nu-ti mai vezi capul de treburi. Daca la toate acestea se adauga si faptul ca prichindeii ti se incurca printre picioare, situatia tinde sa-ti scape de sub control.

Cel putin, la prima vedere. Dar cu rabdare si putina imaginatie, il poti determina sa-ti fie de ajutor - chiar daca, de multe ori, acest lucru nu inseamna decat sa se joace in liniste, fara a-ti solicita atentia si fiind, in acelasi timp, in siguranta.

Bineinteles, in functie de varsta copilului, va puteti distra impreuna, in conformitate cu specificul Sarbatorilor, intrand astfel in atmosfera si simtindu-va bine... anticipat.

Daca ai o fetita, mai mult ca sigur aceasta va dori sa te ajute la bucatarie.

In cazul acesta, este bine sa te asiguri ca ingredientele pe care le foloseste nu sunt nocive pentru ea (nu uita ca stomacul unui copil este mult mai sensibil, pe langa faptul ca micutii nu au notiunea cantitatii). Tacamurile pe care le foloseste vor fi, obligatoriu, din plastic.

Micutul tau doreste sa confectioneze ornamente? Pune-i la dispozitie foarfece cu varfurile tesite, vopsele non toxice si carioci in culori cat mai diverse.

Pregateste-i masa de lucru, acoperind-o cu o folie impermeabila si asigura-te ca ai la indemana servetele de hartie si bureti umezi pentru inevitabila curatenie ce va urma.

O alta modalitate de a te asigura ca micutul are "de lucru" este de a-i spune ca iepurasul ii pregateste o surpriza si ca, pentru a o primi, copilul trebuie sa mearga in camera lui.

Carui prichindel nu-i place sa primeasca un cadou surpriza?

Acesta poate fi ceva simbolic (un ou de ciocolata, o figurina din martipan, etc), pe care copilasul sa-l gaseasca in dimineata primei zile de Paste, la micul dejun.

Pentru ca tot a venit vorba despre dulciuri... In mod rezonabil, nu te poti astepta ca micutul tau sa inteleaga pe deplin semnificatia prajiturilor de Paste (cozonacul sau pasca, de exemplu). El doreste dulciuri cat mai atragatoare si mai nostime din punct de vedere vizual. Fursecurile in forma de oua, iepurasi, puisori si chiar de cosulete te vor scoate cu siguranta din impas.

Ce-ar fi sa-i daruiesti niste jucarii comestibile, facute din martipan? In multe tari din Europa de Est, martipanul reprezinta un ingredient de baza pentru deserturile de Paste.

Acesta este o pasta omogena si poate fi modelat in diverse moduri, in functie de imaginatia, indemanarea si... rabdarea copiilor.

Supravegheaza-i cu atentie, mai ales daca au musafiri de aceeasi varsta! Poate ca micutii nu realizeaza ca ouale nu sunt pentru joaca, desi sunt viu colorate si (eventual) ornamentate cu diverse modele.

Stimuleaza-l sa pregateasca un mini program special de intampinare a iepurasului. Daca merge la gradinita, este foarte probabil ca acolo invata poezii si cantecele cu tematica. Incurajeaza-l sa-ti recite si ajuta-l sa puna in scena o mica piesa de teatru, impreuna cu prietenii sai.

Dincolo de agitatia specifica si de multitudinea de treburi care se aglomereaza (inevitabil!) in ultima zi, incearca sa ai grija si de tine.
Intr-adevar, sunt foarte multe treburi de facut. Sunt atat de multe de facut si timpul este parca atat de scurt!

Organizeaza-te si concepe o adevarata strategie, fa-ti lista de cumparaturi si pleaca din vreme in cautarea a ceea ce ai nevoie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod