Cum ii distrezi pe cei mici de Paste?

Sa organizezi o mica petrecere pentru copii, cu ocazia Pastelui, reprezinta o activitate cu adevarat distractiva, insa pregatirile in acest scop sunt minutioase si necesita...

Sa organizezi o mica petrecere pentru copii, cu ocazia Pastelui, reprezinta o activitate cu adevarat distractiva, insa pregatirile in acest scop sunt minutioase si necesita foarte multa rabdare.

Ca atare, inainte de a te gandi la diferite activitati pe care le poti face impreuna cu micutii, este necesar sa pui la punct un plan "de atac", in care alegi tema party-ului, precum si toate celelalte detalii necesare.

Cand vine vorba despre activitatile de Paste, exista foarte multe teme pe care le poti lua in calcul in acest scop. Daca te gandesti sa inviti mai multi copii, prieteni de scoala sau de joaca ai prichindelului tau, trebuie sa pregatesti totul in asa fel incat tot ceea ce faceti sa le aduca satisfactii si bucurii.

Ca atare, probabil ca este o idee foarte buna sa te aprovizionezi cu cat mai multe dulciuri, fursecuri, iepurasi si oua din ciocolata sau turta dulce, precum si alte bunatati. De asemenea, iepurasii sau puisorii gonflabili, decorativi, sau figurinele de acest tip din plastic, reprezinta o alegere perfecta pentru decorarea mesei sau a camerei in care va avea loc petrecerea.

Nu poti spune niciodata ca ai suficiente ornamente cu motive pascale, astfel incat pana si fetele de masa trebuie sa aiba imprimate oua de Paste, iepurasi, puisori, flori si cat mai multa verdeata. Concentreaza-ti atentia asupra culorilor pastelate - de vreme ce Pastele inseamna si renasterea la viata, include in decoratiunile tale cu aceasta ocazie si flori de primavara.

Intotdeauna propune activitati de Paste alese cu grija.

Trebuie sa planifici totul foarte bine, astfel incat petrecerea sa se deruleze perfect. Alege si cateva carti de povesti si fictiune pentru acest party - este o idee de care se vor bucura atat copiii, cat si adultii.

Cel putin cei care vor mai avea suficienta energie sa faca fata tuturor activitatilor pe care le presupune programul nebun din aceasta perioada...

Intr-un moment al petrecerii, poti organiza un mic colt de lectura, in care le vei citi celor mici, cu intonatie si pasiune, din cartea preferata sau cea aleasa special pentru party. Daca tu esti prea ocupata pentru a te implica si la acest nivel, roaga-ti sotul sa indeplineasca rolul de "povestitor" sau pune fiecare copil in parte sa citeasca un pasaj din cartea sa preferata.

Primavara este si cel mai bun moment pentru a observa renasterea naturii. Un motiv in plus pentru a avea activitati de Paste care au ca punct central natura. Ar putea fi ceva distractiv pentru copii, dar si educativ, mai ales daca aveti noroc de vreme buna, sa va petreceti timpul in mijlocul naturii, intr-un parc sau la padure.

Le poti pune la dispozitie copiilor insectare si ierbare, pentru un studiu mai aprofundat al vietatilor si plantelor pe care le observati impreuna. Binoclurile le vor deschide celor mici ochii si ii vor invata sa admire natura si sa o inteleaga mai bine. De asemenea, se poate dovedi a fi o activitate educativa si pentru adulti - pana la urma, natura ne fascineaza pe toti, nu-i asa?

Printre alte activitati de Paste se poate numara si "vanatoarea" de oua, un obicei la care pot participa foarte multi copii.

Poti folosi atat oua de ciocolata, cat si oua fierte - ai grija insa sa le fierbi tare inainte de a le ascunde in cotloane secrete, deoarece nu vrei ca albusul si galbenusul sa se imprastie peste tot, in cazul unor accidente.

Fa-i pe cei mici sa alerge dupa ouale colorate si sa le "vaneze". Micutul care gaseste cele mai multe oua primeste un premiu-surpriza.

Poti inventa si un alt joculet, care ii va distra peste masura pe cei mici - tinand in echilibru pe o lingura cate un ou fiert tare, pune-i sa se intreaca, doi cate doi sau mai multi. Stafeta este o alta varianta a jocului. Pune-ti imaginatia la incercare si inventeaza noi pasi pentru aceste jocuri amuzante de Paste!

In cazul in care ai ramas in pana de idei, iti recomandam sa organizezi o petrecere cu tema... gastronomica. Coace fursecuri in forma de oua, iepuri, puisori, morcovi, cosulete de Paste si fundite. Pune-i pe prichindeii invitati la petrecere sa decoreze fursecurile cu fulgi de ciocolata, jeleuri, nuca de cocos si alte bunatati.

Dupa ce ati terminat, infruptati-va din munca voastra sau faceti pachetele pentru cei dragi si pentru invitatii care iti vor calca pragul casei in aceste zile de sarbatoare.

Un cadou excelent de Paste il reprezinta cosuletele create de tine insati, din diferite materiale si containere (cutii din plastic de diferite dimensiuni, casolete sau carton etc.), pe care le umpli cu bunatati, dulciuri si alte jocuri sau lucruri de interes pentru cel mic.

Vei avea succes daca ii vei implica pe cei mici in proiecte artistice - invatati impreuna sa creati animale si figurine interesante din baloane.

O alta activitate care le place la nebunie copiilor este sa li se picteze fetele. Iepurasi, flori, puisori de gaina, orice simbol pascal va fi apreciat la adevarata valoare de catre micutii care vor purta desene pe obraz.

Iata si trei reguli de baza pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand pregatesti astfel de petreceri tematice:

1. Siguranta la locul de... distractie! Daca vrei sa creati impreuna diferite ornamente, lucrari artistice sau sa gatiti, asigura-te ca totul se desfasoara sub supravegherea unui adult. In cazul in care prezenta ta este ceruta la bucatarie, asigura-te ca intotdeauna se afla in preajma celor mici o persoana adulta care sa nu-i scape din ochi.

Pune la dispozitia copiilor furculite si cutite din plastic sau mici spatule din material flexibil, cu ajutorul carora pot taia legumele moi sau pot ajuta la ornarea prajiturilor sau a fursecurilor.

In ceea ce priveste realizarea manuala a decoratiunilor pascale, micutii trebuie sa lucreze cu ustensile si forfecute fara varfuri ascutite, precum si cu vopseluri non-toxice si lavabile, markere si lipiciuri. Letconurile sau ciocanele de lipit sunt ustensile care trebuie manuite doar de catre adulti.

2. Pastreaza curatenia. Acopera masa sau suprafata de lucru cu o fata de masa din vinil ieftin - iti va fi mai usor sa protejezi masa si sa pastrezi zona de lucru cat mai curata. In plus, daca fata de masa din musama se strica, nu iti va parea rau de banii cheltuiti.


De asemenea, este important sa ai la indemana cat mai multe carpe, prosoape de bucatarie si bureti, pentru a sterge cat mai rapid murdaria rezultata inevitabil in timpul pregatirilor.

3. Activitati cat mai simple. Ia in calcul atat varsta copilului, cat si puterea sa de concentrare, inainte de a te "inhama" la un proiect care presupune gatit sau lucru manual.

Activitatile cu ocazia Pastelui reprezinta o buna ocazie de a petrece timpul in mod placut alaturi de copii si de toti cei dragi. Nu transforma aceasta sarbatoare intr-o corvoada sau intr-o mare durere de cap... Aceste actiuni trebuie sa fie cat mai simple, foarte usor de pus in practica si foarte placute, implicand toti invitatii.

Bucura-te de activitatile de Paste, alaturi de oaspetii tai, mici si mari. Ai grija in egala masura si de persoanele in varsta din familia ta, care, de regula, tind sa se simta lasate pe dinafara... Speram sa ai parte de o sarbatoare frumoasa si luminata, care iti va aduce momente minunate alaturi de cei dragi! Paste fericit!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anamaria pe 4 Apr 2008, 23:13
    jocuri pentru spatii restranse

    Draga Eva as dori sa aflu mai multe jocuri pentru copii cu varsta pana la 12 ani intr-un spatiu mai restrans..Ma poti ajuta cu cateva idei?? Iti multumesc. Cu stima Anamaria

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod