Cum să pleci liniștită în vacanță

A venit vara și nu te poți gândi decât la vacanță, mare, soare și tări străine? Înainte să pleci în bine-meritata vacanță, asigură-te că nu vor exista situații care să îți strice planurile.
Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să eviți unele situații neplăcute:

1. Dacă pleci în străinatate, încheie o asigurare medicală de călătorie

O durere de stomac sau de măsea pot sa îți strice vacanța și să îți dea peste cap bugetul, asta ca să nu vorbim de un accident. Costurile pentru serviciile medicale pot fi foarte mari în funcție de țara în care călătorești.

Dacă inchei o asigurare medicală de călătorie, asigurătorul va suporta toate cheltuielile iar tu poți să îți continui liniștită vacanța.

Alege asiguratorul cu atentie, pentru că nu toti asigurătorii îți oferă banii pe loc, anumite societăți de asigurare îți vor deconta cheltuielile când te intorci in țară.

2.
Asigură-te că polița Cartea Verde e valabilă  în țara în care călătorești


Ca să poți călători cu mașina în străinătate îți trebuie în mod obligatoriu Cartea Verde. Chiar dacă e inclusă în asigurarea RCA, inainte să pleci, uită-te atent pe poliță să vezi dacă aceasta e valabilă și în țara în care vrei să mergi. Țările care nu sunt incluse au indicativele barate.  Turcia, de exemplu, nu e inclusă în mod obligatoriu în polița Cartea Verde.

3. Asigură-ți mașina

Dacă pleci cu mașina în vacanță, poți să ai ghinionul să se strice sau să ai un accident.
Ca să nu fii nevoită să reduci drastic bugetul pentru vacanță, extinde asigurarea CASCO și în afara țării, dacă este cazul, sau uită-te atent la excluderile din contractul de asigurare înainte să pleci. Accidentele de pe Transalpina, de exemplu, nu sunt acoperite de CASCO, însă poți include în acest sens o clauză nouă în contract.

De asemenea, e bine să ai la tine și un formular de constatare amiabilă.

4. Nu uita de rovinietă

Înainte să pleci în vacanța, asigură-te că ai luat cu tine tot ce trebuie.
De la haine, ochelari de soare până la... rovinietă și eventual vignetă, dacă pleci cu mașina.  

5. Asigură-ți locuința

Poate că sună ciudat să îți asiguri locuința când pleci în concediu, dar în lipsa ta se pot întampla multe: se poate sparge o conductă, te pot inunda vecinii sau te poate “vizita” un hoț.  

Te sfătuim să nu anunți pe rețelele de socializare plecarea ta din țară, asta poate facilita sosirea "vizitelor neașteptate".

Articol realizat cu sprijinul celor de la pint.ro, fostul rca-ieftin.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod