12 metode simple și eficiente de a economisi bani

Nu e deloc ușor să economisești bani. Tentațiile apar la fiecare pas și este dificil să le faci față.
De multe ori poate că nici nu realizezi pe ce ai dat banii și cum ai reușit să-ți cheltui tot salariul fără să fi cumpărat sau fi făcut ceva deosebit. Dar dacă ești decisă să faci economii, fie pentru a pleca în vacanță, pentru a-ți cumpăra ceva la care visezi sau pur și simplu pentru că rămâi mereu fără bani, iată câteva trucuri eficiente care te-ar putea ajuta:
 

Folosește numai cash

Pune deoparte cardurile de cumpărături pentru o vreme. Păstrează-le în altă parte, nu în portofel. În acest fel vei cheltui numai banii pe care îi ai și nu vei fi tentată să cheltui prea mult și să-ți faci datorii.

Vopsește-te și coafează-te singură

Atunci când vrei să economisești bani, trebuie să renunți pentru o vreme la vizitele la salon. Încearcă să te vopsești acasă, cu ajutorul unei prietene, pentru a reduce serios cheltuielile. 

Fă-ți manichiura acasă

Toate vizitele la salon te costă foarte mult, mai ales dacă ai unghii false din gel. Renunță pentru o vreme la ele și fă-ți singură manichiura folosind oja clasică.
Nu doar că vei economisi bani, dar unghiile tale se vor regenera după ce au fost acoperite mult timp cu gel.

Alege medicamente mai ieftine

De multe ori prețurile medicamentelor variază extrem de mult, deși este vorba despre aceeași compoziție. Întreabă de fiecare dată farmacista care este varianta mai ieftină a unui medicament, astfel că vei reuși să cumperi cu mai puțini bani pastile pentru durere, pentru gripă, suplimente alimentare etc.

Încearcă cursuri de exerciții online

În loc să dai banii pentru abonamentul la sală, încearcă cursurile de exerciții online. Găsești o mulțime de filmulețe și serii de tutoriale pe Youtube care te învață cum să execuți corect exercițiile fizice.

Ajustează nivelul boilerului

Pentru a avea facturi mai mici ar trebui să scurtezi timpul petrecut sub duș. Dar dacă este o plăcere la care nu vrei să renunți, atunci redu temperatura apei la mai puțin 45 de grade Celsius, în cazul în care folsești boiler sau centrală pentru apa caldă. 

Invită prietenii la tine

Nu este nevoie să ieși de fiecare dată în oraș pentru a te simți bine altături de prietenii tăi. Invită-i la tine și oferă-le vin, o cină simplă sau gustări pe care să le prepari tu.
Vă veți simți cu siguranță perfect fără să cheltuiți foarte mult.

Încearcă activitățile gratuite

Poți face o mulțime de lucruri interesante fără să te coste ceva, dacă știi cum să cauți. Există numeroase concerte, expoziții sau evenimente care au intrarea liberă. Invită-ți prietenii pentru că și ei vor fi cu siguranță încântați să facă un pic de economie.

Mergi mai devreme la film

În unele cinematografe, biletele la filmele care sunt difuzate înainte de prânz sunt reduse, uneori la jumătate de preț. De asemenea, unele oferă reduceri importante și seara, în anumite zile ale săptămânii. Vei putea în acest fel să vezi filme noi fără să ți se pară că dai o avere pe bilete, popcorn și suc.

Renunță la cocktailuri și băuturi când iei masa în oraș

Ai observat cât de mult crește nota de plată atunci când îți și ceva de băut când ieși la masă? Impune-ți regula să cumperi numai mâncare și apă atunci când iei masa în oraș și evită băuturile alcoolice, sucurile sau cocktailurile. Pe lângă faptul că faci economie, renunți și la un număr serios calorii care ți-ar putea afecta silueta.

Fă-ți singură cafeaua

Obiceiul de a-ți cumpăra cafea gata preparată de la cafeneaua din drumul spre serviciu îți afectează serios și bugetul și silueta. Prețul cafelei gata preparate este destul de mare, comparativ cu costurile pe care le ai dacă îți faci singură cafeaua.
Investește într-un termos eficient și ia-ți cafeaua cu tine de acasă. Nu doar că vei cheltui mai puțin, dar vei reduce și numărul de calorii consumate, având în vedere că băuturile pe bază de cafea din comerț conțin mult zahăr, lapte condensat, frișcă sau siropuri foarte dulci.

Ia-ți pachet la birou

Este mult mai ieftin și mai sănătos să-ți pui în fiecare zi mâncare la pachet pentru prânzul la birou decât să ieși la restaurant sau să-ți cumperi sandvișuri. Pune în pachet preparate care chiar îți plac, să nu fii tentată să-ți cumperi altceva.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod