Dresajul canin: Reguli care te vor face stăpân la tine acasă

Învaţă să te impui în faţa patrupedului tău! Este nevoie de răbdare, cunoaştere şi atenţie pentru a educa un câine şi pentru a aduce armonia acasă. Iată câteva sfaturi care se vor

Învaţă să te impui în faţa patrupedului tău! Este nevoie de răbdare, cunoaştere şi atenţie pentru a educa un câine şi pentru a aduce armonia acasă. Iată câteva sfaturi care se vor dovedi folositoare când eşti la primul câine adoptat!

Îşi face nevoile în casă? Îndrumă-l spre locul potrivit. Este normal ca puiuţii "să se mai scape" prin casă, însă nu lăsa asta să se transforme în obicei. Ceartă-l când greşeşte şi scoate-l afară după fiecare masă pentru a se obişnui.

În cazul în care a făcut pipi pe podea, spală bine locul pentru a elimina mirosul care l-ar putea atrage să facă tot acolo şi mai târziu.

Roade lucrurile din casă? Ai grijă la cabluri electrice! Protejează-l de o posibilă electrocutare şi ascunde-le! Ceartă-l şi oferă-i în schimbul cablurilor sau al pantofilor jucării de cauciuc, nu de pluş.

Nu-l poţi controla când îl plimbi în lesă? Atunci eşti posesoare unui mic dominator, iar această atitudine nu trebuie încurajată.

Impune-te în faţa lui şi arată-i cine este şeful! Dacă are obiceiul să ţâşnească pe uşă imediat ce ai deschis-o, închidei-o în nas şi păşeşte tu prima. Merge în faţa ta şi trage puternic de lesă? Opreşte-te şi trage-l înapoi. Porneşte doar în momentul când s-a calmat. Ridică tonul şi strigă "Nu!" de fiecare dată când nu ascultă. Nu uita că animalele se ghidează după tonul vocii și limbajul corpului şi nu înteleg cuvintele.

Atenţie! Câinii au nevoie de un lider şi au nevoie ca tu să preiei acest rol.

Animalul tău îşi doreşte exerciții regulate, un șef de haită stabil și afecțiune.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod