Vrei să ajuţi câinii fără stăpân, dar nu ai spaţiu? Adoptă de la distanţă!

Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular prin care declari că o să plăteşti hrana şi îngrijirile medicale. Veşti bune pentru iubitorii de animale care vor să ajute, însă

Tot ce trebuie să faci este să completezi un formular prin care declari că o să plăteşti hrana şi îngrijirile medicale.


Veşti bune pentru iubitorii de animale care vor să ajute, însă lipsa spaţiului nu le permite să adopte. Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat un proiect care permite adoptarea la distanţă a câinilor maidanezi.

Noul proiect prevede că orice cetăţean poate plăti pentru menţinerea câinelui în adăpost, începând cu a 8-a zi de staţionare a animalului în adăpostul public.

Astfel, câinii adoptaţi trebuie identificaţi, înregistraţi în registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân, deparazitaţi, vaccinaţi, sterilizaţi şi relocaţi în cuşti special amenajate. Pot adopta atât persoanele din România, cât şi de peste graniţe. Tot ce trebuie să facă doritorul este să completeze un formular prin care se obligă să plătească pentru hrană. Dacă cel care adoptă nu plăteşte datoriile timp de două săptămâni consecutiv, adopţia poate fi reziliată şi câinele eutanasiat.
Dacă vrei să adopţi, află că poţi ajuta mai multe animale dacă îţi permiţi să plăteşti pentru ele.

Adelina Pestriţu este una dintre iubitoarele de patrupede care a ales să ajute un animal fără stăpân la distanţă. "Din nefericire, spaţiul nu-mi permite să cresc mai mulţi câini în apartament, deşi mi-aş dori. Dacă aş avea o curte mare, aş aduna mai mulţi câini de pe străzi, le-aş face coteţe şi i-aş îngriji ca la carte. Am ales varianta adopţiei la distanţă pe care o recomand tuturor iubitorilor de animale, care nu pot, din diverse motive, să ia un caţeluş acasă.

În fiecare lună voi plăti o sumă la un adăpost pentru ca noul meu prieten să beneficieze de o îngrijire corespunzătoare, iar când voi avea timp, voi merge să-l vizitez", spune Adelina.

maia
De Maia
maia
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod