Ce se întâmplă dacă lași câinele să doarmă în pat?

Dezbaterea nu s-a încheiat. Tu de ce parte ești, crezi că este bine să lași câinele să doarmă în pat sau, din contră, vrei să îl obișnuiești la locul lui? Află ce beneficii poți avea dacă ești mai permisivă cu patrupedul.
Blănița pufoasă, o limbă roz și veselia cățelului tău sunt primele lucruri pe care le vezi dimineața? Înseamnă că deja îl lași să doarmă cu tine. Deși există multe argumente contra acestui obicei, de fapt el îți aduce multe efecte pozitive pentru sănătate și starea de spirit. 
 

Iată câteva motive pentru care ar trebui să lași câinele să doarmă în pat măcar de câteva ori pe săptămână:

 
1. Reduce simptomele de anxietate sau depresie

În ultima vreme vezi totul în negru și cel mai mic lucru te face să te îngrijorezi până la epuizare? În afară de tehnicile clasice de relaxare și modificările din dietă, ai un alt ajutor de nădejde chiar lângă tine: câinele tău! Cu siguranță ai văzut multe cazuri în care câinii își ajută stăpânii nevăzători sau pe cei care au dificultăți de mobilitate. 
 
Ei bine, cățelul tău va fi aliatul de bază și dacă treci printr-o perioadă foarte aglomerată și ți se pare că nu mai faci față presiunii sarcinilor zilnice. La sfârșitul unei zile stresante, fă o baie relaxantă, ia o cină ușoară, iar când vrei să te culci lasă și câinele să doarmă cu tine.
Prezența lui te va ajuta să te relaxezi și îți distrage atenția de la multitudinea de lucruri care te îngrijorează.
 
Dacă te confrunți cu depresia și ai tendința să vezi doar aspectele negative îți va face foarte bine să dormi împreună cu patrupedul. Vei lăsa gândurile negre deoparte pentru câteva ore, iar dimineața vei avea o atitudine pozitivă și multă energie pentru noi activități.

 
2. Te face să te simți în siguranță

Afară plouă, este furtună și auzi tunete foarte des? Nu e tocmai cel mai liniștitor lucru înainte de somn. În plus, dacă te gândești constant dacă ai încuiat toate ușile și le verifici de câteva ori, cu siguranță ai nevoie să dormi alături de câinele tău.
 
Nu contează dacă ai un ciobănesc german sau un pechinez.
Indiferent de mărimea lui, patrupedul te va ajuta să te simți protejată și vei dormi mult mai bine. În plus, dacă te scoli noaptea din cauza zgomotelor, faptul că ai cățelul alături de tine te va ajuta să adormi la loc fără efort.

 
3. Îmbunătățește calitatea somnului

Ai nevoie de cel puțin o jumătate de oră pentru a adormi? Te lupți cu perna și nu reușești să închizi ochii pentru că încă te gândești la ce s-a întâmplat pe parcursul zilei? Câinele tău cu siguranță te poate ajuta să depășești această stare. Potrivit studiilor de specialitate, persoanele care preferă să lase câinele să doarmă în pat au un ritm constant al respirației în timpul somnului, adorm mai repede și se confruntă foarte rar cu insomnia.
 
De asemenea, prezența patrupedului este utilă și în cazul în care copiilor tăi le este frică de întuneric sau fantome.
Un mod distractiv de a-i ajuta să depășească aceste temeri este să îi lași să doarmă alături de cățelul care se joacă toată ziua cu ei. Nu se vor mai trezi atât de des și vor uita să aprindă lumina tot timpul. 

 
4. Crează o legătură mai puternică între tine și patruped

Dacă petreci mai mult de jumătate din zi la serviciu, seara ieși cu prietenii, iar dimineața ești la sală, câinelui tău îi va fi dor de tine. Pentru a menține afecțiunea și legătura dintre tine și patruped este indicat să îl lași să doarmă cu tine cel puțin 3 nopți pe săptămână. Astfel eviți să devină apatic din cauză că nu petrece deloc timp cu tine și va fi mult mai vesel și jucăuș de fiecare dată când sosești acasă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod