Aspect general

In afara de picioarele foarte scurte, Munchkin-ul este o pisica obisnuita, de talie medie, cu un corp puternic, de tip semi-extraneu, si cu un piept bine rotunjit. Lungimea corpului este cu aproximativ 40% mai mare decat inaltimea. Capul este lat si, privit din profil, descrie un usor stop la baza fruntii. Urechile sunt de marime medie. Membrele sunt musculoase si nicidecum inclinate.

Puii nascuti de aceste pisici vor avea picioare scurte, dar vor exista in cadrul cuiburilor si exemplare cu picioare obisnuite.
Masculii sunt putin mai mari decat femelele. Greutatea corporala este cuprinsa intre 2,2 si 4 kg, iar speranta de viata se ridica la aproximativ 15 ani.

Frumoasele pisici Munchkin pot avea blana - fie lunga, fie scurta - in toate culorile. Parul este plusat, impermeabil, cu aspect lucios si matasos. Exemplarele cu blana lunga au cozile foarte stufoase, franjurate, caracteristica ce le confera un plus de eleganta. Ochii sunt de dimensiune medie, usor alungiti, si pot avea orice culoare, fiind de preferat totusi o nuanta clara, stralucitoare si intensa.
Exista trei tipuri de Munchkin, dar numai o singura rasa. Unele exemplare au picioarele incredibil de scurte si sunt demunite pisici Munchkin "Super scurte", sau se spune despre ele ca ar "imbratisa covorul". Alte exemplare au dimensiuni corporale mai reduse, motiv pentru care au fost denumite Munchkin Mini - aceste pisici au fost inregistrate de catre un crescator la U.F.O. cu numele "Mei Toi", insa prima denumire este mult mai populara. Iar a treia este Skookums, care, cu toate ca este inregistrata ca fiind o rasa aparte, tot Munchkin ramane.


Personalitate
Sanatate si caracteristici generale
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod