Personalitate

Munchkin este o adevarata comedianta cu picioare scurte, sarmanta, cu un caracter puternic, o pisica inteligenta si foarte sociabila, apreciind in mod deosebit compania stapanului ei. Este intr-adevar mica de inaltime, dar se pare ca este foarte sigura pe sine si are o personalitate exceptionala. Iubeste copiii, dar este prietenoasa si cu celelalte pisici si se intelege bine chiar si cu cainii. Cu toate ca alearga precum un iepuras sau o veverita, ea este o pisica in toata puterea cuvantului.
Munchkinul adora sa se joace, comportandu-se ca un pisoias pe durata intregii sale vieti. Este mereu curioasa si ii place sa ascunda prin casa diverse obiecte, cum ar fi ceasurile sau creioanele, pentru a se distra mai tarziu cu ele. La fel ca si Siameza, se acomodeaza imediat cu hamul si lesa, fiind incantata de plimbarile prin parcuri sau imprejurul casei. In ciuda picioarelor scurte, Munchkin-ul alearga foarte repede, miscandu-se ca un dihor si atingand viteze de invidiat. Dimensiunile picioarelor reprezinta chiar un avantaj, deoarece poate schimba directia de deplasare mult mai usor si se poate catara mai rapid.


Cu toate ca este considerata a fi o excelenta acrobata, executand rotiri elegante prin aer atunci cand isi vaneaza jucaria, aceasta pisica nu poate sari atat de sus precum cele din alte rase, ceea ce poate fi totusi o veste buna pentru cei care se tem ca frumoasa lor felina ar putea evada pe geam. Munchkinul nu poate escalada nicidecum pervazul ferestrei. Aceste pisici - spun crescatorii - se comporta de parca ar fi obligate sa-si distreze stapanii si sa le starneasca "avalanse" de rasete.
"Ele au simtul umorului" - sustine Pfleuger.

Aspect general
Sanatate si caracteristici generale
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod