Sanatate

Dupa ce rasa a fost prezentata la Madison Square Garden, s-au facut multe speculatii pe baza motivelor care ar fi determinat scurtarea picioarelor pisicilor Munchkin si s-a pus problema daca rasa va fi sau nu recunoscuta de vreo asociatie felina. Unii iubitori de pisici si-au manifestat ingrijorarea in legatura cu faptul ca aceasta pisica ar putea suferi, la fel ca Teckelii, de afectiuni ale coloanei vertebrale (lordoza). Pana in prezent insa nu exista nici o dovada certa care sa conduca la concluzia ca scurtarea picioarelor ar afecta cu ceva sanatatea acestor pisici.
Spre deosebire de Teckeli, pisicile Munchkin nu au suferit nici un fel de schimbare a structurii sau a flexibilitatii coloanei vertebrale.

Caracteristici generale
Caracteristica distinctiva (picioarele scurte) este determinata de o mutatie dominanta autosomala spontana - ce s-a produs de mai multe ori la pisicile domestice. Munchkin sufera de o scurtare a membrelor si ar putea avea o usoara inclinare a oaselor lungi. Coloana vertebrala nu este afectata si este similara in privinta formei si a flexibilitatii cu cea a pisicilor domestice obisnuite.
Picioarele scurte nu impiedica mobilitatea animalului si nici abilitatile sale de a supravietui in libertate. Rasa s-a dezvoltat ca urmare a unor modificari genetice spontane aparute la pisici obisnuite, accentuate ulterior prin incrucisarea cu alte pisici, indiferent de rasa. Munchkin este independenta, inteligenta si reactioneaza bine atunci cand este luata in brate.

Aspect general
Personalitate
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod