Alimente care le pot face rău animalelor de companie

Dacă ai un câine sau orice alt tovarăș patruped, probabil că ai auzit despre câteva alimente care le pot face rău animalelor de companie.
Știi deja că trebuie să ții departe ciocolata, însă ce alte alimente sunt periculoase pentru animalele de companie? În mod surprinzător, multe alimente sănătoase pentru oameni. 

Ce alimente care le pot face rău animalelor de companie ar trebui să eviți?

1. Struguri


Și în această categorie intră și stafidele și vinul. Această descoperire a fost făcută doar cu câțiva ani în urmă, dar se pare că strugurii sunt foarte toxici pentru unele animale. Doar cinci sau șase struguri pot duce la moartea unui câine de talie mică.
Acest lucru are loc deoarece strugurii pot duce la apariția insuficienței renale la unele animale, inclusiv la cel mai des întâlnite animale de companie. Dacă animalul tău a mâncat struguri, unele semnale de alarmă includ pierderea poftei de mâncare, vărsături și letargie, la 6-12 ore după ingestie. Insuficiența renală poate apărea după o zi sau după câteva zile. 

2. Ceapă și usturoi


Poate că iubești ceapa și usturoiul, dar animalul tău de companie nu. Specia de plante Allium, care include ceapă, usturoi, praz și arpagic, poate fi foarte toxică pentru unele animale de companie.
Aceasta poate dăuna grav celulelor roșii din sângele animalelor de companie. Pisicile sunt extrem de sensibile la aceste alimente. Chiar și puțină pudră de ceapă poate fi toxică.

3. Aluat crud


Ține departe aluatul crud de animalele de companie. Când începe procesul de fermentare, se produce etanol, iar ingestia etanolului poate duce la intoxicația cu alcool a animalelor de companie. Acest lucru poate provoca unele reacții adverse foarte nefericite, inclusiv convulsii, necoordonare, probleme de respirație și chiar moarte.
Procesul de fermentație produce, de asemenea, dioxid de carbon, ceea ce face ca animalul tău de companie să aibă gaze și să intre în șoc.

4. Avocado


Poate că avocado merge perfect pe pâinea prăjită, dar nu și în dieta animalului tău de companie. Acesta poate provoca daune destul de grave atunci când este ingerat de păsări, iepuri, măgari, cai și alte animale. Dacă o pasăre mănâncă avocado, ar putea fi expusă riscului unor leziuni cardiovasculare severe sau chiar moarte. Alte simptome includ inflamațiile și probleme la nivelul capului și gâtului. 

5. Nuci de Macadamia


Deși sunt o sursă excelentă de proteine pentru oameni, aceste nuci delicioase pot provoca unele reacții adverse severe la câini. Deși animalul nu va muri din consumul acestor nuci, s-ar putea să se îmbolnăvească destul de tare și să aibă dureri și inflamații.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod