Un nou mod de a ne privi locuinta prin intermediul Fengshui

Pana la momentul in care vom beneficia de o expertiza Fengshui traditional, pentru a afla care sunt camerele bune si care sunt celepe care le putem converti...
Pana la momentul in care vom beneficia de o expertiza Fengshui traditional, pentru a afla care sunt camerele bune si care sunt cele pe care le putem converti in debarale, sa mai aruncam o privire prin locuinta.

Fluxul energiei mediului in care traim reflecta circulatia energiei noastre interne. Modul in care energia curge prin casa ne poate da indicatii asupra conditiei in care se afla "interiorul" nostru.

Un alt exercitiu de analizare a casei
Mergeti prin casa, imaginandu-va ca miscarea dumneavoastra prin spatiu seamana cu un rau linistit. Cum este calatoria raului prin albie (casa) - lin sau obstructionat? De cate ori va impiedicati de covoarele incomod aranjate, va loviti de coltul mobilelor, va impiedicati de taburele sau de cabluri de tot felul?

Luand in considerare elementele gasite, folositi-va de cele invatate pana acum si reamenajati interiorul pentru a facilita curgerea lina a energiei.
Fiecare isi poate remodela interiorul casei, schimband astfel implicit si modul in care energia interna se misca prin corp. Veti putea observa, dupa ce ati reamplasat anumite mobile conform principiilor Fengshui, ca si gandirea va devine mai clara, respiratia mai usoara si mintea mai creativa.

Peisajul interior
Atunci cand va ganditi la peisajul interior, pastrati in gand formele naturale ale cararilor (drumurilor) din natura. Nu va ganditi la cele create de om, care sunt de obicei drepte sau contin unghiuri drepte. Cele din natura au meandre line si se pliaza pe structura muntilor, dealurilor sau a altor forme de relief, integrandu-se perfect in peisaj.

Sa ne reamintim si ca oamenii fac parte din natura.
Faptul ca traim la oras ne limiteaza modurile in care luam contact cu natura, iar oamenii se departeaza din ce in ce mai mult de lucrurile naturale, uitand sa traiasca in acelasi ritm cu universul. Acest lucru se reflecta in lipsa echilibrului interior, a sanatatii, precum si in multe alte domenii.

Reamenajarea mobilelor poate fi privita ca un fel de aranjare a naturii (interioare) din casa. Aranjati mobilele astfel incat energia sa circule usor prin toate camerele. In camerele mari, mobilele grupate intr-un anumit loc si inconjurate de spatiu asigura un flux usor al energiei. Puteti folosi si covoare pentru a delimita aceste zone de interes, precum si traseele energetice.

Nu aranjati mobilele de-a lungul peretilor, pentru ca vor crea un spatiu central limitat, precum si prea multe unghiuri drepte.
In schimb, puteai crea aranjamente asimetrice din mobile sau tablorui care sa dinamizeze fluxul energiei prin spatiu. Aranjamentele simetrice sau paralele inchid pur si simplu spatiul.

Creati energie si prospetime
Inconjurati-va de lucruri frumoase (creatoare de Sheng Qi), care sa va reaminteasca bucuria de a trai. Frumusetea se regaseste peste tot in natura - in interior este necesar sa o cream singuri, conform gusturilor proprii. O vaza cu flori poate aduce prospetime si culoare intr-o casa care este in general stearsa. Un tablou in culori vii poate crea un efect asemanator. De asemenea, daca aveti mai multe tablouri, le puteti schimba la anumite intervale, pentru a sparge monotonia si a va capta din nou atentia cu anumite detalii.


Folositi lumina soarelui (care reprezinta elementul foc) in mod eficient pentru a pune in valoare anumite aranjamente de mobile sau decoratiuni care pot crea o pata de culoare intr-o incapere. Seara puteti lasa aprinse luminile din holurile de trecere, precum si din camerele pe care le folositi des.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod