Dietă: 5 super-seminţe cu puteri miraculoase pentru sănătate şi siluetă

Cânepa este una dintre puţinele surse vegetale care conţine proteine complete, având toţi cei douăzeci de aminoacizi necesari pentru funcţionarea organismului.

Seminţele de cânepă, chia sau de dovleac sunt doar câteva dintre alimentele cu multiple beneficii pentru sănătate, dar şi pentru siluetă. Conţin o mulţime de nutrienţi esenţiali şi asigură corpului grăsimi sănătoase care sunt importante pentru creier, piele şi inimă.

Iată cinci dintre super-seminţele pe care trebuie să le incluzi în dietă:

1. Seminţele de cânepă pentru o musculatură puternică


Seminţele decorticate de cânepă sunt considerate printre puţinele surse de natură vegetală cu un conţinut de proteine complete. Potrivit specialiştilor, aceste seminţe conţin toţi cei 20 de aminoacizi esenţiali pentru o musculatură tonifiată.

Le poţi folosi în smoothie-uri, presărate peste salate sau mâncăruri diverse.

Două linguri cu seminţe de cânepă conţin 90 de calorii, 6 grame de grăsimi, 2 grame de fibre şi 5 grame de proteine.

2. Seminţe de chia pentru oase sănătoase


Aceste seminţe minuscule conţin foarte mult calciu care protejează oasele de fracturi. Foloseşte-le în cerealele integrale de la micul dejun, smoothie-uri sau prăjituri.  Amestecă o jumătate de cană cu seminţe de chia cu 2 căni şi jumătate de lapte vegetal, 1 lingură de miere de albine şi scorţişoară pentru a obţine o budincă delicioasă şi hrănitoare.



Două linguri cu seminţe de chia conţin 138 de calorii, 9 grame de grăsime, 10 grame de fibre şi 5 grame de proteine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod