Dietă: 5 super-seminţe cu puteri miraculoase pentru sănătate şi siluetă

3. Seminţele de rodie te ajută la slăbit


Delicioasele seminţe de rodie sunt perfecte pentru persoanele care doresc să slăbească, deoarece au foarte puţine calorii. În schimb, aceste seminţe roşii cărnoase abundă în antioxidanţi şi vitamina C care favorizează arderea grăsimilor. Foloseşte-le în loc de popcorn când te uiţi la film, presară-le peste cerealele integrale de la micul dejun sau peste un toast cu unt de arahide.

Un sfert de cană cu seminţe de rodie conţine 36 de calorii, 1 gram de grăsime, 2 grame de fibre şi 1 gram de proteine.

4. Seminţele de dovleac asigură energie


Au un conţinut foarte mare de fier, un mineral care furnizează energie organismului. De asemenea, seminţele de dovleac sunt bogate şi în grăsimi sănătoase care protejează creierul şi inima de boli.

Le poţi consuma în cereale, smoothie-uri, să faci lapte din ele amestecându-le în blender cu o cantitate dublă de apă sau ca gustare sănătoasă între mesele principale.

Două linguri cu seminţe de dovleac conţin 158 de calorii, 14 grame de grăsimi, 2 grame de fibre şi 9 grame de proteine.

5. Seminţele de in te protejează de cancer


Conţin lignani, nişte substanţe care au un rol anticancerigen la care se adaugă şi acizii graşi omega-3 care au rolul de a reduce riscul de reacţii inflamatorii în corp. Le poţi folosi pentru a înlocui oul în prăjituri sau să le adaugi în smoothie, cereale, salate.

Două linguri cu seminţe de in conţin 110 calorii, 9 grame de grăsime, 6 grame de fibre şi 4 grame de proteine.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod