Despre oameni si stil de viata

O casa poate sa-ti spuna foarte multe lucruri despre cel care locuieste in ea, atat timp cat esti atent la detalii si le interpretezi corect.

O casa poate sa-ti spuna foarte multe lucruri despre cel care locuieste in ea, atat timp cat esti atent la detalii si le interpretezi corect. Chiar daca este primul contact cu persoana respectiva, simpla introspectie a mediului sau de locuire poate sa-ti indice cate ceva despre stilul de viata si obiceiurile acesteia.

Amenajarea interioara a acestui apartament ne-a vorbit despre proprietarul ei mai mult decat el insusi. Astfel am aflat ca este foarte ocupat, calatoreste mult si nu are timp sa se ocupe asa cum si-ar dori de apartament. In al doilea rand, lipsa obiectelor de decor este un semn clar ca avem de-a face cu locuinta unui burlac, deoarece femeile sunt mult mai atente la micile detalii de design care dau personalitate casei. Un alt element care nu face decat sa intareasca ideea anterioara este amenajarea salii de baie in albastru cobalt.

Apartamentul, situat in Bucuresti, are o suprafata de 74 mp si trei camere decomandate.
Dupa achizitionarea lui, beneficiarul a recurs la cateva modificari pentru a-i spori confortul. Zidul ce despartea bucataria de hol a fost spart, obtinandu-se o bucatarie deschisa. Pentru ca balconul locuintei era chiar in dreptul bucatariei, s-au desfiintat usa de la balcon si parapetul de sub fereastra si s-a montat o usa mare din profil P.V.C. cu geam termopan. in felul acesta bucataria a devenit mai luminoasa, iar balconul, inchis si el cu geam termopan, s-a transformat intr-un spatiu mai retras al casei unde se poate lua masa sau se poate purta o conversatie in voie. In aceasta idee in balcon se gaseste, pe langa centrala termica si combina frigorifica, o masuta cu scaune.

Bucataria a fost amenajata in culori calde: galben si nuanta ciresului pentru mobilier si caf-au-lait pentru gresie si faianta. Mobilierul executat la comanda de firma Simal Exim este confectionat din P.A.L.
melaminat nuanta cires cu fetele usilor din M.D.F.. Beneficiarul a dorit un blat de lucru foarte lung, motiv pentru care chiuveta incastrata in blat este mica si pe rotund si cu picuratorul deasupra, iar caloriferul este si el acoperit de blat. Partea suspendata a mobilierului dispune in coltul din stanga de doua rafturi cu politele rotunjite tocmai pentru a diminua efectul unghiului de 900.

De remarcat in bucatarie masa de doua persoane din sticla cu picioare din lemn, care, spre deosebire de cele din inox si sticla, confera incaperii un aer cald si binevoitor. Finisarea peretilor din bucatarie cu faianta pana sus l-a scutit pe beneficiar de alegerea unei vopsele care sa se potriveasca in aceasta incapere. Restul apartamentului este zugravit simplu, in alb. O alta modificare la care s-a apelat in aceasta locuinta a fost desfiintarea usii dintre hol si sufragerie si largirea intrarii.


In livingul de 18 mp troneaza o canapea si doua fotolii din piele de culoare caramiziu, mobilierul limitandu-se la o biblioteca minimala in partea stanga a intrarii, un dulap pentru CD-uri in partea dreapta, un suport pentru TV si o masuta triunghiulara. si mobilierul din sufragerie poarta semnatura Simal Exim si este confectionat din P.A.L. melaminat nuanta calvados. De remarcat designul bibliotecii care expune in partea stanga linia unui trunchi de con prevazut cu polite ce se ingusteaza spre varful conului. La montarea parchetului laminat din living beneficiarul a avut grija sa modifice si reteaua electrica din casa, tragand prin sapa firele electrice, dar si cablul de la televizor.

Din living se trece intr-un hol mic de unde se deschide sala de baie si unul din dormitoare. Aici, in acest hol, beneficiarul a comandat la firma Simal Exim un corp de mobilier pe inalt care sa se incadreze perfect in acel spatiu.


Daca nota cromatica a locuintei merge pe culori calde, sala de baie vine sa contrasteze puternic aceasta nota. Fara indoiala baia este amenajata dupa conceptia unui barbat, caci albastru cobalt, nuanta atat a placilor de gresie, cat si a celor de faianta care merg pana sus, este totusi mult prea violenta pentru firea sensibila a unei femei.

Multe dintre obiceiurile si starile beneficiarului sunt transpuse in amenajare. Astfel obiceiul de a calatori mult se exprima printr-o amenajare rigida, unde se simte absenta obiectelor decorative, nevoia de afectiune este transpusa in galbenul mobilierului din bucatarie, iar latura masculina se exprima prin nuanta cobaltului din sala de baie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod