Cand prietenul de familie iti face ochi dulci

Chiar daca tu crezi ca veti fi intotdeauna amici foarte buni (si atat),se poate ca prietenul tau/vostru de familie sa se gandeasca la ceva mai mult.

Chiar daca tu crezi ca veti fi intotdeauna amici foarte buni (si atat),se poate ca prietenul tau/vostru de familie sa se gandeasca la ceva maimult. Uneori el poate fi chiar insistent, fara ca tu sa-i fi dat vreunmotiv. Ce inseamna toate astea si ce-i de facut in asemenea cazuri,ne arata psihologul Smaranda Grosu.

In cazul in care esti maritata sau ai o relatie stabila de mai multi anisi unul din prietenii vostri de familie iti face avansuri, initiativelelui de Don Juan pot avea doua cauze. Amicul se poate da la tine fiindcatu l-ai provocat prin mici cochetarii, sau el iti face avansuri si tuesti complet nevinovata.

In primul caz, el iti face ochi dulci si tu accepti, probabil dintr-unjoc. Totul trebuie facut astfel incat sa fie doar o distractie, si cacei din jur sa nu observe.

In aceste conditii si in anumite limite sepoate considera ca micile atentii din partea unui barbat strain sunt cevanormal. O femeie atragatoare va primi aceste omagii din partea barbatilorca pe niste complimente. Este ceva in legea firii. Femeile accepta acestelucruri in virtutea atractiei dintre sexe, pentru ca permanent are loco astfel de polarizare. In orice ocazie, o interactiune barbat-femeieare si acest aspect, al cochetariei, care este insa neglijat, in modfiresc in anumite contexte, cum ar discutiile oficiale, la serviciu.

Daca o femeie este suficient de atenta la ceea ce simte, un barbat iiva "indica" ce intentii are. Poti recunoaste usor daca ai respectatlimitele cochetariei: daca nu te simti vinovata, iar sotul nu s-a simtitofensat pentru complimentele aduse tie, ceea ce se va intampla daca acelcompliment a fost adresat ca o admiratie si nu ca o "pastila".
Psihologul Smaranda Grosu considera ca este normal ca aceste replicipline de farmec sa existe, pentru ca ele sunt ca un fel de "hrana" pentrusufletul nostru si aduc un plus de dinamism in relatiile interpersonale,bineinteles pe langa ceea ce primesti in cadrul cuplului.

Daca acest "joc" cu unul dintre prietenii de familie ia o turnuraserioasa, atunci e bine sa te retragi si sa ai grija ca sotul sa nufie lezat.

Trebuie sa-ti urmezi bine intuitia si sa fii sincera cu tinepentru a nu exagera acest joc si pentru a nu ajunge in situatia sa ceriprotectia sotului.

In cea de-a doua situatie, in care esti curtata insistent fara ca tu sa fi"declansat" voit aceasta pasiune, trebuie sa fii foarte atenta. Si faptulca el este atras de tine si nu ascunde acest lucru este un omagiu aduseternului feminin. Tu trebuie sa fii aceea care sa controleze situatia sisa imprime relatiei o nuanta prin care casnicia sa nu fie amenintata. Cafemei, daca ne ascultam sufletul si ne permitem sa fim spontane putem dadialogului nuanta dorita.

Cand el iti face avansuri insistente, tu trebuiesa constientizezi ce trasatura a ta il atrage cel mai mult. Trebuie sate porti cu el cu tact, pentru ca este stiut ca barbatii au un orgoliucare nu trebuie ignorat.

Daca se depasesc limitele simplei prietenii,relatia de cuplu poate suferi. Privirile sau cuvintele indiscrete aleprietenului pot crea in casnicie tensiuni, pot genera reactii de gelozie,de nemultumire din partea sotului pentru ca ii este afectata imaginea desine. Automat sotul poate simti ca prietenul devine dusman sau persoanaindezirabila.

Relatia de amicitie dintre femeie si acel prieten, bazata pe comunicaresi deschidere, va fi umbrita posibil de aceste tensiuni.

Daca te simti vinovata de un flirt inofensiv, nu uita ca o femeie secunoaste mai bine prin interactiunile cu barbatii din jur. Fiecare barbatvede la ea o anumita calitate, prin care ea isi poate completa perceptiade sine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod