Noaptea tarziu cu Oreste

Lumea are deja o imagine despre Oreste. Este haios, il recunosti dupafelul in care rade si ti se pare chiar neserios. Cum este el acasa, cum secomporta cu Lili, sotia sa, si cu Sabina, fetita de sase ani, adevaratastapana a casei? Ei bine, este un barbat afectuos si un tata plin deatentie fata de copilul sau. Iar eu am ramas surprinsa si incantata deatmosfera vesela, complice si intima pe care am gasit-o acasa la Oreste.

In timpul zilei nu ai nici cea mai mica sansa sa ii gasesti acasa! Orestee pe platoul de filmare, Lili este si ea la serviciu iar Sabina isipetrece vremea la gradinita sau in compania bunicilor. Din acest motiv,am stabilit sa ne intalnim la ora 19. Cand am intrat in casa, fetita neastepta cu o surpriza. Se catarase pe unul dintre dulapurile din cameraei, dulap care s-ar fi rasturnat peste ea, daca nu ar fi intervenitla timp mama sa. Oricum, cazatura s-a soldat cu o lovitura zdravana sicarcasa unui CD sparta, ceea ce a facut-o pe micuta de sase ani sa sesimta foarte vinovata. L-a tras pe tati in camera ei unde a inceputsa ii explice in soapta ce s-a petrecut, printre lamentari de genul:"Au, ce ma doare...".

Dupa cateva minute, atat tatal cat si fiica au intrat cu fete zambitoare,in sufragerie.
Nu stiu cat de incantati erau Lili si Oreste de intrebarilemele, cert este ca Sabina abia astepta sa faca dezvaluiri: "Vreau sa-tispun ca mi-a cazut un dinte", zice, aratand cu degetul gurita stirba. Sipentru ca sinceritatea copiilor este binecunoscuta, o intreb cum estetaticul ei: "Este foarte obraznic, pentru ca nu ma asculta, nu ma bagain seama si nu vorbeste cu mine atunci cand e cineva la noi. Mie imiplace sa fiu mot, sa fiu frumoasa, toata lumea sa ma admire si sa fiustapana la gradinita. Azi m-au pus invatatoare dar a venit Alex sa maia acasa...". Alex sau tati, asa ii spune Sabina tatalui ei.

Ii intreb pe Oreste si pe Lili care este povestea cuplului lor. "Ne-amcunoscut in '92, la mare. Era cuplata, ma intelegi, si eu am fost celcare m-am infiltrat si am spart perechea", spune Oreste privind smecherprin ochelari. "M-am purtat frumos cu el, de-aia s-a indragostit de mine",spune Lili zambind. "Da, pana ne-am casatorit. De-atunci... Si mi-a placutde ea pentru ca mi-a facut o supa la plic...", spune Oreste razand. Treiluni mai tarziu, s-au logodit, si dupa alti trei ani au facut pasuldecisiv: "In '95 ne-am casatorit.
Stii, la noi lucrurile se intamplarepede: ne intalnim, ne logodim, pauza, ne casatorim, facem un copil",isi aminteste vedeta. "Ne-am casatorit la trei saptamani de la mometulin care am hotarat ca trebuie sa o facem. Am facut nunta fara maripregatiri si ne-am zis: cine vrea sa vina, sa vina!", isi completeazaLiliana sotul. Cu aceasta ocazie, cei doi isi amintesc razand ca auimprumutat de la banca 1 milion ca sa faca nunta si au restituit 10,cativa ani mai tarziu.

Lili spune ca nu este geloasa din cauza starurilor de sex feminin careapar in emisiunea TV si ca ii ofera multa libertate sotului sau, carereplica imediat: "Bineinteles ca eu nu i-am inselat asteptarile si amprofitat! Eu sunt eliberatorul femeilor de sub jugul barbatilor". "Nevedem seara, pe la orele astea, poate chiar la 10-11", spune Lilianadar Oreste o intrerupe si adauga: "Evident, inainte de a ajunge acasa,ii dau un telefon si o anunt, ca sa il dea afara", "Da, iar eu ma executimediat!".

"Oreste e o persoana de mare incredere si ne impacam foarte bine.
Sisuntem un cuplu de romantici", incepe din nou Liliana dar, bineinteles,Oreste nu o lasa sa termine: "Da, suntem romantici, plangem la filme","Ultima data, cand am vazut Moulin Rouge", "Da, de nervi!", intervinedin nou, indatoritor, sotul.

Sabina se simte ignorata si ni se alatura: "Am rugat-o pe Zana Maselutasa imi aduca un telefon mobil" si, pentru ca Alex ii spune ca Zana nuare atatia bani, fetita gaseste solutia: "Sa imi aduca Mos Niculae,atunci". Ii intreb ce planuri de viitor au si imi raspund ca isi vorpetrece vacanta la Praga, mai mult de atat nu stiu, ei nu isi fac planuripe termen lung. Dar un copil tot ar dori sa mai aiba si-l vor avea,fireste.

Mai aflu de la Lili ca Oreste este un barbat foarte imprastiat (eul-am vazut aruncand sacul cu gunoi si cumparand apa minerala, este,deci, un "barbat de casa") si ca ea il apreciaza foarte mult, in ciudaacestui defect: "Eram foarte saraci cand ne-am casatorit si tot ce mi-apromis atunci, lucruri care mie imi pareau desprinse din basme, s-aurealizat! Relatia dintre Oreste si Sabina reprezinta mai mult decat ceaobisnuita dintre parinte-copil, ei sunt prieteni buni.
Dar o rasfataprea mult. Nu o cearta, nu ii adreseaza nici o mustrare. "Copilul meueste mentorul meu. Cum as putea eu, ca discipol, sa imi cert maestrul?",ne intreaba nedumerit paratul. Mandrul tata recunoaste ca Sabina esteo fetita foarte rasfatata si simpatica dar nu ascunde ca, din cauzaprogramului foarte aglomerat, si-au cam neglijat copilul: "Cand suntemliberi, in week-end, o trimitem la parinti, cand suntem ocupati stamcu ea", mai spune el pe ton foarte serios. Mircea Badea este prietenulintregii familii: "Este mai ales prietenul Sabinei. Si amandoi invatamde la fetita mea sa ne jucam. Nu ne luam in serios, nici copiii nu seiau in serios, noi de ce am face-o?".
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • monica pe 16 Mar 2010, 00:56
    da

    oreste este foarte tare!!!

    1
    0

  • Elena pe 1 Apr 2009, 13:26
    Oreste

    Oreste a studiat regie de film.

    0
    0

  • Doina pe 23 Aug 2008, 21:37
    O intrebare!

    Pt.ca nu traiesc de multi ani in tara,va rog sa-mi spuneti ce a studiat Oreste? De scurt timp pot urmari emisiuni romanesti si ma intereseaza sa stiu mai multe de acest realizator.Multumesc!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod