Cum sa faci curatenie rapid si usor

Curatenia de primavara aproape ca a inceput si multe persoane dau deja fuga in magazine sa se echipeze cu cele mai performante produse de curatat.
Curatenia de primavara aproape ca a inceput si multe persoane dau deja fuga in magazine sa se echipeze cu cele mai performante produse de curatat. Pentru petele incapatanate si murdaria care nu vrea sa se lase batuta exista si solutii neconventionale, dar care s-au dovedit a fi extrem de utile. Iata cateva dintre ele:

Covor perfect curat


Iti cureti cu regularitate covorul, dar conteaza si cum faci asta. Specialistii doityourself.com ne sfatuiesc sa evitam sampoanele pentru covoare, care pot fi de fapt adevarati magneti pentru murdarie si praf. Este ca si cum te-ai spala pe cap cu mult sampon, dar fara sa te clatesti.

Samponul nu este indepartat, iar pe fibrele covorului raman reziduri lipicioare, care atrag apoi si mai multe impuritati.
Foloseste in locul acestuia o pudra pentru curatat covoare, care se presara pe covorul aspirat, se lasa sa actioneze o jumatate de ora, apoi se aspira iar.

Particulele speciale de pudra absorb murdaria si mirosul, fara sa fie necesara folosirea apei. Poti folosi o astfel de pudra si pentru canapele sau alte materiale textile pe care nu le poti spala. Se numeste "spalare uscata" si este o metoda folosita adesea in curatatoriile profesionale.

Fara pete!


Daca ai probleme cu petele de mancare foarte incapatanate, fie ca sunt pe covoare sau pe oricare alta suprafata textila din casa, ai la indemana o solutie neconventionala. Foloseste un spray pentru curatarea franelor la masini.


Aplica putina solutie pe o bucata de carpa si tamponeaza pata. Clateste apoi cu apa si sapun. Spray-ul pentru curatarea franelor contine aceleasi substante folosite in curatatorii pentru a indeparta, fara apa, petele de pe haine. Nu turna sau nu pulveriza solutia direct pe pata si inainte de a o folosi, incearca pe un colt ascuns.

Baie stralucitoare


Cand vine vorba de curatenia in baie, depozitele de calcar sunt cele care ne dau batai de cap. Urmele de pe faianta si de pe obiectele din sticla sunt cauzate de calcarul ramas in urma evaporarii apei ce se condenseaza pe suprafete. Chiar daca le cureti, la prima baie sau dus sunt la loc.

Pentru a-ti usura munca si a preveni aparitia unor astfel de pete, foloseste ceara sau silicon pentru masini, pe care sa il aplici in cantitate mica si apoi lustruiesti cu o carpa uscata.
Astfel apa nu va mai ramane pe suprafete si deci nici urmele de calcar. Nu folosi ceara sau silicon pe podeaua din baie, pentru ca va deveni foarte alunecoasa!

Bucatarie luna!


Indeparteaza majoritatea petelor incapatanate din bucatarie cu un amestec de apa si apa oxigenata, in parti egale. Toarna pe pata si lasa sa actioneze 30 de minute. Apoi freaca pata, daca mai este necesar, cu putin bicarbonat de sodiu. O alta solutie neconventionala pentru petele care "refuza" sa dispara cu produsele obisnuite de curatat este crema pentru barbierit, pe care o aplici pe pete, lasi sa actioneze apoi clatesti.

Adio mirosuri neplacute din frigider!


Mirosul neplacut din frigider, chiar daca acesta este curat, sunt cauzate de particulele de mancare ascunse in spatiile foarte mici. Curata printre pliurile de cauciuc ale usilor si desfunda regulat gaura de scurgere de pe peretele din spate al frigiderului.
Foloseste apoi un amestec de apa, otet si bicarbonat de sodiu cu care sa stergi toate suporturile si toti peretii frigiderului. Amesteca un sfert de ceasca cu otet si una sau doua linguri de bicarbonat pentru un litru de apa.

Un articol de Georgiana Dorobantu
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 28 Ian 2012, 10:01
    eu am incercat

    am incercat si a mers am facut curatenie in 2ore maxim....va recomand si voua:DAr mie imi chiar imi place sa fac curatenie dar am casa prea mare

    0
    1

  • Alexandra pe 10 Feb 2011, 16:17
    Spalatorie covoare

    in legatura cu batutul covoarelor si spalarea covoarelor: eu le duc de ceva timp la o curatatorie din Cora, Top Clean se numeste... las covorul la ei si dupa 4 zile ma duc si-l ridic ca nou.

    3
    0

  • alexand2a pe 4 Apr 2010, 17:55
    un vot va rog mult

    http://www.joci.in/membrii.php?id=15554

    1
    0

  • andra2582 pe 3 Apr 2010, 20:08
    pt un ihope please

    http://gbx.ro/member_page.php?id=738

    2
    0

  • Adina pe 29 Mar 2010, 09:31
    Casa curata cu produse ecologice

    Şampon pentru covoare şi tapiţerie Amway™ Un şampon concentrat care curăţă în profunzime şi revitalizează covoarele şi tapiţeria. Aplicatoarele special create pentru covoare şi pentru mobilier vă ajută să curăţaţi cu minimum de efort.Detergent lichid concentrat care curăţă în profunzime covoare, mochete şi tapiţerie dizolvând şi îndepărtând mizeria şi praful. Conţine compuşi speciali care menţin curăţenia o perioadă mai îndelungată. Spuma curăţă în profunzime şi se transformă într-o pudră cristalină în numai şase ore. Praful din material poate fi pur şi simplu aspirat. Nu lasă reziduuri care să atragă praful. Uşor de aplicat, nu este necesară înmuierea sau frecarea. Aromă delicată şi plăcută. Este recomandată utilizarea pe lână, bumbac, nailon şi fibre sintetice. spor la treaba si un paste fericit alaturi de cei dragi!!

    0
    2

  • 2A59 pe 28 Mar 2010, 11:07
    casa curata

    folositi produse din casa pt curatenie

    1
    0

  • maria pe 27 Mar 2010, 12:35
    curatenia de paste

    ff la obiect acest articol,va multumesc ca exzistati

    1
    0

  • irinatisu pe 26 Mar 2010, 20:55
    fara covoare

    fratilor cel mai bine este fara covoare asa nu mai aveti nici bataie de cap cu petele...cel mai bine este cu parchet si este mult mai usor sa stergi cu mopul H2O sau cel clasic...eu sunt de o mie de ori mai multumita fara covoare ...cat despre curatenie sunt atatea secrete incat nici nu mai stii care metoda s-o aplici

    0
    0

  • doramunteanu pe 13 Mar 2010, 20:45
    clasicul

    stau si ma intreb ce s-a intamplat, totusi, cu batutul covoarelor. pe mine nu ma poate convinge nimeni ca metodele moderne sunt mult mai sanatoase decat un batut clasic al covorului, afara, in aer liber. la fel, mi se pare mult mai sanatos sa-l speli periodic cu apa si du detergenti speciali, dupa care trebuie clatit bine. asa ca, hai sa ne mai intoarcem si la clasic. uitati-va la americani ce probleme de sanatate au datorita mochetelor si a substantelor de curatat chimic! nu vreau sa minimalizez rolul substantelor de curatat moderne, pe care le folosesc, dar clatesc foarte bine dupa ce isi fac efectul.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod