Construirea unei locuinte

Construirea unei case presupune aplicare unor principii Fengshui mult mai complexe decat acelea folosite in evaluarea unei locuinte.Avand in vedere ca vom...
Construirea unei case presupune aplicare unor principii Fengshui mult mai complexe decat acelea folosite in evaluarea unei locuinte.

Avand in vedere ca vom avea o mare libertate in intocmirea planului care va conduce la construirea noii locuinte, rezultatele vor fi mult mai bune decat in cazul simplei aplicari a remediilor. In cazul unui apartament in care locuim schimbarile vor fi limitate de faptul ca locuinta este deja plasata in timp si spatiu, harta energetica fiind una la care nu se pot aduce modificari (in afara posibilitatii oferite de renovari majore).
Cand construim o noua locuinta, putem alege spatiul, momentul si orientarea cea mai favorabila pentru toti viitorii ocupanti ai casei, putand crea astfel efectele dorite si minimalizand posibilele dezastre.

Exista cateva etape pe care este bine sa le urmam atunci cand cream un plan pentru construirea noii locuinte.

In primul rand, vom alege terenul pe care vom construi locuinta respectiva.

In al doilea rand, vom cauta sa descoperim care este orientarea generala cea mai favorabila, luand in considerare caracteristicile geografice ale terenului respectiv.


A treia etapa presupune alegerea celei mai bune orientari specifice a noii locuinte. Acest lucru inseamna sa cream harti energetice pentru fiecare dintre directiile specifice din cadrul orientarii generale stabilite la pasul doi de mai sus. Din aceste harti energetice o vom alege apoi pe cea mai buna (vom vedea care harta contine cele mai bune combinatii de energii), stabilind astfel si orientarea (facing direction) a casei.

Cea de-a patra etapa poate fi realizata de consultantul Fengshui impreuna cu un/o arhitect/a: schitarea planului terenului si a planului locuintei, care presupune o operatiune importanta, aceea de alocare a spatiilor.
Consultantul Fengshui va indica arhitectului/arhitectei care sunt spatiile cele mai potrive pentru dormitoare si birou (in cazul in care persoanele care vor locui acolo vor sa lucreze de acasa), sufragerie si bucatarie. Spatiile mai putin benefice vor fi pastrate pentru locurile de depozitare si pentru incaperile folosite mai putin.

In cadrul ultimei etape se va stabili care sunt incaperile favorabile pentru fiecare ocupant al casei. Trigramele personale ale persoanelor ne vor indica locul potrivit pentru pat si pentru spatiul folosit mai mult timp, astfel incat energiile pozitive din acele incaperi sa fie compatibile cu cei care le folosesc.


De asemenea, tot acum se va stabili plasamentul celorlalte mobile si decoratiuni interioare, care vor fi conforme cu harta energetica a locuintei. Plasarea remediilor Fengshui necesare pentru fiecare incapere (stabilite de la inceputul crearii hartii energetice) va fi facuta tot in acest moment al lucrarilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod