Casa ta. Cum să-ţi amenajezi locuinţa ca să previi incendiile. Măsuri de siguranţă


Nu păstra colecţiile de reviste în debara pentru că pot alimenta focul în cazul unui incident nedorit. Iar dacă visezi să ai un şemineu, trebuie să cunoşti riscurile
Iată câteva reguli de amenajare pentru ca locuinţa ta să fie cât mai sigură:

Alege spaţiul deschis

Cu cât mai puţină mobilă, cu atât mai bine. Atât din punct de vedere estetic, dar şi în ceea ce priveşte siguranţă. Evită să-ţi aglomerezi casa cu multe piese de mobilier. În cazul producerii unui incendiu, obiectele din lemn îngrămădite în casa ta vor fi un combustibil extrem de periculos, riscurile unor tragedii fiind majore. Pe de altă parte, din cauza spaţiului încărcat cu mobilă îţi va fi dificil să părăseşti locuinţa în cazul unui pericol major, aşa cum este un incendiu, dar şi un cutremur.

Renunţă la lucrurile inutile

Ţi-ai "burduşit" debaralele cu colecţia ta de reviste şi ziare? Oricât de mult ai ţine la aceste obiecte, în realitate sunt un pericol pentru tine, atunci când le păstrezi în locuinţă.
Pentru că sunt extrem de inflamabile, accelerând focul în cazul unui incendiu, cei de la ISU recomandă să nu păstrăm multe ziare şi reviste în casă. Dacă nu te poţi despărţi de ele, păstrează-le în cutii metalice închise.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod