Casa ta. Cum să-ţi amenajezi locuinţa ca să previi incendiile. Măsuri de siguranţă

Foloseşte cu grijă lumânările

Lumânările parfumate fac parte dintr-o tendinţă majoră a momentului. Tot mai multe persoane le folosesc pentru a se relaxa, pentru a-şi parfuma casa sau pentru a crea o atmosferă intimă sau romantică. Dar lumânările sunt extem de periculoase, mai ales dacă le laşi să ardă complet nesupravegheate. Există un risc major de producere a unor incendii. Prin urmare, aprinde lumânările şi lasă-le aprinse numai cât stai în camera respectivă, astfel încât să le poţi supraveghea.
Aşază-le pe un suport, precum un platou sau farfurie din ceramică sau metal, în niciun caz din plastic sau hârtie sau alte materiale uşor inflamabile, dar nici direct pe mobila din lemn! Pune-le întotdeauna pe o masă liberă sau un loc în care să nu fie înconjurate de diverse obiecte. Stinge întotdeauna lumânările înainte de culcare!

Cunoaşte riscurile şemineului

Pentru că este interesant, oferă o stare plăcută şi imită moda locuinţelor din Statele Unite, unde acesta este foarte popular, şemineul începe să fie un trend major şi la noi în ţară. Dar înainte de a-l instala trebuie să-i cunoşti riscurile.
În primul rând este nepotrivit în cazul în care ai copii mici, de până la 12 ani sau chiar mai mult. Şemineul le lasă acestora cale deschisă către foc, iar de aici şi până la tragedii majore poate fi doar un pas. De asemenea, procedeul de aprindere în cazul celor cu lemne, supravegherea focului, scânteile care pot sări sau lucrurile care pot cădea în flacără sunt numai cteva dintre riscurile majore care ar putea duce la un incendiu. Dacă totuşi îţi instalezi unul, trebuie să te asiguri că respecţi toate regulile de siguranţă.
Nu uita să foloseşte un ecran de protecţie, special conceput pentru a oferi protecţie împotriva flăcărilor.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod