Activitatea fizică regulată ne ajută să ne menţinem un stil de viaţă echilibrat

Pentru menţinerea unui stil de viaţă echilibrat, este impotant să facem puţină mişcare în fiecare zi. Orice formă de mişcare este binevenită, pentru că sportul ne ajută să ne menţinem sănătoşi şi într-o formă fizică bună.
Pentru menţinerea unui stil de viaţă echilibrat, este impotant să facem puţină mişcare în fiecare zi. Orice formă de mişcare este binevenită, pentru că sportul ne ajută să ne menţinem sănătoşi şi într-o formă fizică bună.

În plus, în timpul practicării exerciţiilor fizice, creierul elibereaza  endorfine care ne ajuta sa ne relaxam şi sa fim mai bine dispuşi.

Dacă avem un program solicitant, care nu ne lasă foarte mult timp liber, putem alege să facem o plimbare pe jos atunci când mergem la şcoală sau la birou, fie când ne întoarcem seara acasă.

Dacă vremea este frumoasă, putem face o plimbare de o oră prin parc, putem ieşi la joacă cu cei mici sau să mergem cu bicicleta.
În weekend, mişcarea nu ar trebui să lipsească numănui, pentru că ne dă energie şi ne ajută să ne detaşăm pentru un timp de treburile obişnuite.


Forma de sport practicată diferă de la o persoană la alta, în funcţie de vârstă, condiţie fizică sau stare de sănătate. Unele persoane preferă să alerge sau să înoate, altele preferă un sport de echipă, precum fotbalul sau baschetul.

Putem să ne îndreptăm către forme mai uşoare de sport, precum exerciţiile de streching, pilates sau yoga, pe care le putem practica chiar acasă sau către forme mai distractive, aşa cum este dansul.


Este foarte important ca mişcarea să fie însoţită şi de o hidratare corespunzătoare.


Pe măsură ce depunem un efort fizic, eliminăm apa din organism sub formă de sudoare, sau prin plămâni atunci când respirăm. Dacă apa nu este înlocuită la intervale regulate de timp, înainte, pe parcursul şi după activitatea fizică, se poate instala deshidratarea.

Aşa că nu uitaţi să beţi apă minerala naturala  cu un reziduu uscat scăzut (cantitate scazuta de minerale dizolvate), cu un conţinut de minerale echilibrat, precum şi cu un pH cât mai apropiat de cel neutru, atunci când faceţi mişcare.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristina pe 13 Mar 2014, 18:35
    Gimnastica

    Dupa atita sport,incerc sa-mi tin echilibrul,dar nu asta e cel mai strasnic,cel mai strasnic este ca trebuie sa ma scol dimineata la 6 ca sa ies afara sa fac sport,mam cam saturat de sport,dar nam de ales!!!

    3
    0

  • Costel pe 8 Mar 2014, 17:28
    Interesant articol !

    Am remarcat asta pe propria...piele. Cand eram mai molesit dimineata de ex si fara chef, dupa 15 min de exercitii, reveneam la o forma mult mai buna si asta ma ajuta pe parcursul zilei la servici. Hidratarea este insa cel putin la fel de importanta.

    2
    2

  • Florin Karu pe 20 Ian 2014, 12:29
    Sport

    Ma cam dor oasele sa fie din cauza sedentarismului ?

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod