8 obiceiuri din diferite țări care merită să fie incluse în viața ta

Trăim într-o lume mare, cu o multitudine de culturi și obiceiuri care s-ar putea să ni se pară puțin ciudate la început. Cu toate acestea, ele au o susținere științifică solidă și ne pot fi de mare ajutor.
Bright Side a descoperit câteva dintre aceste ritualuri interesante care pot fi adoptate cu ușurință de noi toți, din motive care implică sănătate și fericire.

Multe dintre aceste obiceiuri ne pot îmbunătăți calitatea vieții, așa că merită încercate!

8 obiceiuri din diferite țări care merită să fie incluse în viața ta


Japonezii cred în "onsen" pentru sănătate

Oamenii din Japonia au tendința de a trăi o viață mai lungă și mai sănătoasă, iar cercetătorii consideră că singurul lucru care promovează longevitatea lor este obiceiul de a face băi calde. Japonia găzduiește multe izvoare naturale cu apă caldă și există multe hoteluri și spa-uri care oferă "onsens", ca în băile naturale, fierbinți, alimentate de izvoare.

Pentru cei care nu locuiesc în aceste zone, băile cu apă caldă acasă sunt o regulă, iar experții consideră că acestea îmbunătățesc circulația sângelui și îmbunătățesc starea generală de sănătate.

În Asia, pantofii de afară nu se poartă în casă

În majoritatea țărilor asiatice, cum ar fi India, Japonia și chiar unele țări europene, cum ar fi Țările de Jos, pantofii sunt lăsați în afara ușii.
Ideea este să nu aducem germeni și murdărie din exterior în casă, unde copiii mai mici sau chiar animalele de companie s-ar putea alege cu o infecție.

Poate fi considerat un vechi obicei, dar există dovezi științifice în spatele lui. Unele case pot avea chiar și dulapuri plasate într-o cameră exterioară sau un pantofar pentru a păstra încălțămintea de exterior.

În India, iaurtul este consumat simplu sau sărat

Cea mai mare parte a lumii iubește iaurtul dulce, cu diverse arome fructate și pline de zahăr. Deși iaurtul este sănătos, dacă are prea mult zahăr are exact efectul opus. Cea mai bună recomandare este să îl consumi simplu sau chiar sărat.

De exemplu, în India și în alte țări din Asia de Sud, iaurtul este transformat într-o garnitură savuroasă numită "raita". Se freacă, se subțiază cu puțină apă și se condimentează cu sare și alte condimente. Poți alege să adaugi castraveți, roșii și ceapă tocate fin.
De asemenea, îl poți consuma și în variantă crocantă cu bile mici de făină prăjite numite "boondi".

Italienii au adunări multi-generaționale

Există multe adunări în țările în care se pune accent pe diferența de vârstă sau chiar de gen atunci când vine vorba de locuri formale. De obicei, există mese specifice copiilor în multe cadre formale, dar italienii tind să facă lucrurile diferit.

În cultura italiană, adunările și sărbătorile sunt multi-generaționale și fiecare este liber să se amestece unul cu celălalt.

Asiaticii cred într-o curățenie anuală a caselor

Cu toții facem ordine pe un birou aglomerat sau într-un dulap plin atunci când lucrurile devin prea dezordonate.

Dar în Japonia, există o practică numită "Osouji", o curățenie anuală a casei pentru a se pregăti pentru Anul Nou. Casa este curățată, de sus în jos, și purificată pentru a întampina Anul Nou cum se cuvine.

O practică similară se întâmplă în India, în timpul festivalului Diwali, unde casele sunt curățate și orice lucruri nefolosite sunt strânse pentru a fi donate.

Danezii și norvegienii practică Hygge: o casă confortabilă

Danezii și norvegienii știu să facă o casă să fie confortabilă, iar acest concept se numește Hygge (pronunțat hoo-ga).


Ideea este să faci o casă cât se poate de confortabilă și primitoare, creând mici colțuri în care vrei să te afunzi și să te bucuri de spațiul pe care îl numești acasă.

Asiaticii preferă dușul de mână pentru bideu

Războiul dintre hârtia igienică și apă este nesfârșit atunci când vine vorba de igiena intimă, dar experții spun că un bideu are beneficiile sale pentru sănătate. Îl vei observa în băile celor mai mulți asiatici și sud-europeni.

Folosirea apei după ce ai folosit toaleta poate ajuta la o igienă mai bună decât hârtia, deși poți folosi întotdeauna hârtie după pentru a absorbi umezeala. În plus, mai puțină hârtie este mai bună pentru mediu.

Obiceiul arab de a lua prânzuri ușoare este unul revitalizant

Un prânz greu duce adesea la letargie după prânz, care poate fi falată pentru concentrare la locul de muncă. Un stil de viață aglomerat poate însemna și un prânz rapid, adesea legat de fast-food, care poate aduce probleme de greutate și sănătate.

Oamenii din Orientul Mijlociu optează adesea pentru un prânz interesant, plin de proteine, cu carne afumată, năut și fasole, pâine integrală din grâu, precum și o mulțime de salate.
Având în vedere temperaturile ridicate din Orientul Mijlociu, un prânz ușor te menține fresh, iar o cafea după prânz trezește toate celulele creierului.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod