Ce se întâmplă dacă lași o ceapă lângă patul tău o noapte

Există o mulțime de lucruri pe care le poți face cu o ceapă în dormitor. Care sunt acestea și ce beneficii aduc!

Există un truc vechi care datează din anii 1500, că tăierea unei cepe în sferturi și punerea ei lângă patul tău va ajuta la ameliorarea tusei. Se spune chiar că poate preveni cu totul răceala și gripa!

La începutul anilor 1900, un medic l-a recomandat pacienților săi și toți au rămas sănătoși, în timp ce alți oameni din zonă s-au îmbolnăvit!

Citește și: Ce se întâmplă cu creierul când visăm? Știai că Paul McCartney a visat melodia “Yesterday” și Mendeleev tabloul periodic al elementelor?


Această ideee este susținută datorită proprietăților antibacteriene ale unei cepe care se presupune că absorb aerul murdar.

Știința nu o susține în zilele noastre, dar există o mulțime de alte lucruri pe care le poți face cu o ceapă în dormitor!

Unii oameni folosesc ceapa pentru a-și detoxifia corpul


Tai o ceapă în felii, pui câte una pe talpa fiecărui picior și pui șosetele pentru a le menține pe loc peste noapte. Aparent, ceapa are puterea de a curăța toxinele din organism prin intermediul picioarelor.

Picioarele tale sunt reci noaptea?


Încearcă să freci niște ceapă crudă pe degetele de la picioare. Ar trebui să stimuleze circulația sângelui și să încălzească zona. Apoi, pune-ți niște șosete confortabile și lasă magia cepei să-și facă treaba!

Păr rar și chelie?


Unii oameni spun că puterea sucului de ceapă (mai precis, sulful din el) stimulează creșterea părului și întărește firele, prevenind astfel căderea părului.

Poate te interesează și: Ce se întâmplă dacă faci două sau mai multe dușuri pe zi
 

Tratează arsurile solare


Același sulf din ceapă te poate ajuta, de asemenea, să tratezi arsurile solare. Să presupunem că ai ratat un loc când ți-ai aplicat crema de protecție solară. Ia o ceapă, taie-o și aplic-o pe zona afectată. Vei avea parte de o remediere rapidă când ai rămas fără gel de aloe vera.

Piele tânără și sănătoasă


Sulful din ceapă promovează, de asemenea, producția de colagen. Colagenul este un must-have pentru o piele tânără și sănătoasă. Funcționează ca un balon sub piele pentru a ridica ridurile și liniile fine.

Îl vei vedea în multe produse de îngrijire a pielii, dar a stat în bucătăria ta în tot acest timp!

Ceapa favorizează și somnul!


Conține un anumit aminoacid care acționează ca un sedativ natural. Astfel reduce stresul și favorizează un somn liniștitor.

Da, ceapa te poate ajuta să-ți antrenezi animalul


Dacă pisoiul sau cățelușul tău rupe lucrurile din casă sau strică covoarele, freacă o ceapă acolo unde s-a făcut dauna. Atât pisicile, cât și câinii nu suportă mirosul, așa că îi va împiedica să mai facă acel lucru atât de deranjant.

Și, probabil cel mai bun truc....


Poți ține țânțarii departe noaptea doar cu un castron de felii de ceapă lângă pat! Alte insecte, cum ar fi furnicile și muștele evită și ele mirosul.



Sursă: brightside
Foto: depositphotos.com



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod