5 alimente care nu se ţin la frigider

Frigul poate avea efecte negative asupra unor alimente despre care credeai că cel mai bine se păstrează la temperaturi scăzute. Descoperă care sunt 5 dintre ele şi scoate-le acum din frigider!

1. Bananele

Dacă ţii bananele la frigider, cu siguranţă acestea se vor înnegri. Este recomandată păstrarea lor la temperatura camerei, asta dacă doreşti ca ele să se coacă mai repede.

2. Roşiile

Aceste legume îşi vor pierde gustul dacă sunt depozitate la frigider şi se vor înmuia simţitor. Cu siguranţă credeai că ele vor fi mai tari dacă sunt păstrate la rece, însă efectul este exact invers. Nu trebuie să le întârzii coacerea, pentru că roşiile trebuie consumate atunci când sunt coapte complet.

3.

Pâinea

Pâinea îşi va pierde gustul şi îşi va modifica textura dacă este ţinută la frigider. Ţinută la rece, acesteia îi poate fi prelungită valabilitatea, însă va deveni uscată, tare şi deloc fragedă. Se recomandă păstrarea ei într-un prosopel sau în cutia de pâine la temperatura camerei.

4. Avocado

Ştim cu toţii că avocado trebuie lăsat la temperatura camerei pentru a se coace, într-un spaţiu cât de întunecos posibil. Doar după ce acesta este copt complet poate fi depozitat la temperaturi scăzute.
Dacă îţi rămâne jumătate de avocado, păstrează-i sâmburele atunci când îl bagi la rece!

5. Mierea sau gemurile

Mierea se va cristaliza dacă o ţii la temperaturi scăzute, de aceea este recomandată păstrarea ei la temperatura camerei. Chiar dacă aceasta se zahariseşte, ea poate fi consumată, însă îşi pierde mult din gust şi din consistenţă. Atât mierea, cât şi gemurile conţin zahăr, iar acesta are deja proprietatea de a conserva produsul fără să fie nevoie să îl bagi la rece.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod