10 reguli pentru o curatenie desavarsita

Organizare, atentie, produse eficiente, strategie inteligenta si munca de echipa... acestea sunt secretele de baza ale unei curatenii eficiente. Fie ca faci totul "luna" la fiecare sfarsit de saptamana, fie ca "intorci casa pe dos" lunar sau doar la sarbatori, regulile sunt aceleasi.
Organizare, atentie, produse eficiente, strategie inteligenta si munca de echipa – acestea sunt secretele de baza ale unei curatenii eficiente. Fie ca faci totul "luna" la fiecare sfarsit de saptamana, fie ca "intorci casa pe dos" lunar sau doar la sarbatori, regulile sunt aceleasi.


Nu trece de mai multe ori prin acelasi loc


Fiecare miscare pe care o faci trebuie sa conteze. Nu trebuie sa revii asupra aceluiasi loc de mai multe ori. Daca dai cu aspiratorul in living, fa acest lucru cat mai bine. Lasa cuta aceea a covorului, care nu ti se pare perfecta! Important este sa fie curat! Astfel, te vei scuti de nervi si vei avea mai mult timp la dispozitie!

"Cara" cu tine, peste tot pe unde mergi in traseul tau gospodaresc, toate ustensilele necesare curateniei
.
In acest fel, nu vei mai pierde timp intorcandu-te dupa ele peste tot pe unde le-ai lasat.


Foloseste produsele si ustensilele potrivite


Detergentii, lavetele si buretii de calitate isi fac treaba mult mai repede. Te vor scuti de o mare bataie de cap si vei economisi timp. Vei avea nevoie de un "echipament" cu adevarat eficient in lupta ta impotriva dezordinii!

Foarte important este sa ai un spatiu de depozitare (suport, raft sau debara) in care sa tii toate ustensilele, carpele de praf, spray-urile si produsele pentru curatarea mobilei, a gresiei si a faiantei etc., precum si rezervele de orice tip.


Apoi, in timp ce faci curatenie, trebuie sa ai un suport mobil, un cosulet sau ceva asemanator, pe care sa il poti purta cu tine in toata casa. In acest fel, nu va fi necesar sa te intorci de fiecare data la locul de depozitare pentru a lua carpa de praf, spray-ul pentru mobila etc.


Sterge praful de sus in jos


Legea gravitatiei se aplica si particulelor de praf. Daca incepi sa stergi praful de pe rafturile superioare ale mobilei, ajungand treptat la cele inferioare, vei vedea cat de mult ti se usureaza munca.

Daca incepi de jos in sus, in permanenta exista praf cazut de pe raftul superior care se depune imediat pe raftul pe care tocmai l-ai curatat.

Daca nu este murdar, nu pierde timpul curatand!


Spre exemplu, suprafetele verticale nu sunt, de regula, atat de murdare precum cele orizontale. Pe rafturile superioare nu se depune atat de mult praf ca pe cele aflate la o mai mica distanta de podea.

Murdaria prezenta pe astfel de suporturi si suprafete este alcatuita, de obicei, din cateva amprente. Nu este necesar sa cureti cu strasnicie toata zona respectiva, ci doar petele pe care le observi.


Ustensilele in buna stare de functionare salveaza timp  


Un aspirator de care ai grija in permanenta, curatandu-i sacul de praf si filtrele, te va ajuta mai mult si iti va economisi in mod incredibil timpul. Nu uita sa verifici de fiecare data dupa utilizar,e starea in care lasi acest aparat electrocasnic, pentru a te asigura ca la urmatoarea curatenie nu vei pierde minute pretioase cu pregatirea lui pentru "lupta".
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexutza pe 5 Sep 2011, 23:00
    Nu mai suport

    Am toata casa dezordonata si nici un chef de nimic ca sa fac????

    4
    0

  • ana-maria pe 13 Aug 2010, 08:45
    sfaturi in curateniecuratenie

    buna,ma numesc ana.Am un baietel de 4 anisori,si as vrea sa stiu cum se scot petele de urina dupa pat,si as mai vrea si cateva sfaturi pentru curatenie.Va multumesc.

    0
    0

  • micutz pe 14 Apr 2009, 17:11
    CURATENIE.......

    NU EGATA INCA ,DAR PANA LA PASTE SIGUR....VA PUPIC .SARBATORI FERICITE TUTUROR!

    0
    0

  • vasilica pe 10 Apr 2009, 13:17
    zi de zi

    Curat zi de zi dar dupa ce soseste sotul meu acasa zici ca n-am facut nimic...merge face dus , toata baia e stropita cu apa sau spuma, isi lasa hainele prin tota casa, mananca si face paine peste tot...parca e un cosmar..ma pot apuc din nou sa curat...pur si simplu nu stiu cum sa-l educ, nu sa ma ajute el sa curat dar sa pastreze curatenia. Succes la curatenie evelor

    2
    0

  • Lavin33a pe 9 Apr 2009, 17:11
    Un inpuls pentru curatzenie....

    Subiectele sunt foarte bune,dar ce ne facem cu cheful?Multe lucruri utile le-am invatzat din EVA,la munca citeam mult revista Eva,asta in urma cu 2 ani ...si ma salvat din multe impasuri....cred ca si acum,asa ca PE CAI CA SE FILMEAZA...

    3
    0

  • klausy pe 9 Apr 2009, 14:05
    Bune sfaturi.

    Buna evelor!! Bune sfaturi tinand cont ca se apropie Pastele cu pasi repezi , deci inarmati-va cu multa rabdare si spor la curatenie!

    0
    0

  • Liliana130 pe 9 Apr 2009, 09:37
    chef de curatenie ?!

    Foarte bun articolul. Va dati seama ce chef de facut curatenie am daca stau pe net si citesc cum ar trebui sa fac curat . Dar ... totusi parca am ceva remuscari . Am primit un picut de energie de la acest articol si prin urmare ...ma duc sa fac curatenie pe undeva prin casa Pentru toate gospodinele...SPOR LA TREABA

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod