10 reguli pentru o curatenie desavarsita

Acelasi lucru este valabil si pentru carpele de praf, lavetele, mopul, spray-urile si alte ustensile de care te folosesti la curatenie. Si acestea trebuie sa fie curate si in perfecta stare de functionare.


Ordine, si apoi curatenie


Fie ca este vorba despre debaraua in care iti depozitezi toate ustensilele pentru curatenie, fie ca este vorba despre suportul mobil sau cosuletul in care “plimbi” produsele, trebuie sa fie ordine peste tot. In acest fel, nu vei cotrobai mereu in cautarea detergentului sau buretelui necesare intr-un anumit moment.


Fii atenta la ceea ce faci!


O clipa de neatentie si s-ar putea sa torni mai mult detergent pentru curatarea podelei decat ar fi fost nevoie. Mopul va lasa multa spuma si vei pierde minute pretioase curatand podeaua de mai multe ori decat ar fi fost necesar.
Cu alte cuvinte, fii atenta la ceea ce faci, daca vrei ca totul sa mearga struna.


Foloseste ambele maini


Munca iti este pe jumatate ingreunata daca o mana spala geamul si cealalta sta degeaba... Finalizeaza cu o mana una dintre actiunile intreprinse in timpul curateniei si incepe o alta cu cealalta mana. De exemplu, sterge praful cu o mana si aranjeaza la loc, cu cealalta, obiectele pe care le-ai ridicat de pe rafturi.  


Lucreaza in echipa


Nu uita sa implici in treburile gospodaresti si membrii familiei. Daca sotul ajuta la curatenie o jumatate de ora, inseamna ca totul va fi gata cu 30 de minute mai devreme.
Motiv de bucurie si de facut planuri pentru orele libere care v-au ramas.


Nu mai munci dupa ce ai terminat curatenia


Ai finalizat "misiunea"? Foarte bine! Odihneste-te! Orice activitate intreprinsa de acum incolo nu face altceva decat sa iti rapeasca din timpul dedicat relaxarii.

Un articol de Alina Bleaja

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexutza pe 5 Sep 2011, 23:00
    Nu mai suport

    Am toata casa dezordonata si nici un chef de nimic ca sa fac????

    4
    0

  • ana-maria pe 13 Aug 2010, 08:45
    sfaturi in curateniecuratenie

    buna,ma numesc ana.Am un baietel de 4 anisori,si as vrea sa stiu cum se scot petele de urina dupa pat,si as mai vrea si cateva sfaturi pentru curatenie.Va multumesc.

    0
    0

  • micutz pe 14 Apr 2009, 17:11
    CURATENIE.......

    NU EGATA INCA ,DAR PANA LA PASTE SIGUR....VA PUPIC .SARBATORI FERICITE TUTUROR!

    0
    0

  • vasilica pe 10 Apr 2009, 13:17
    zi de zi

    Curat zi de zi dar dupa ce soseste sotul meu acasa zici ca n-am facut nimic...merge face dus , toata baia e stropita cu apa sau spuma, isi lasa hainele prin tota casa, mananca si face paine peste tot...parca e un cosmar..ma pot apuc din nou sa curat...pur si simplu nu stiu cum sa-l educ, nu sa ma ajute el sa curat dar sa pastreze curatenia. Succes la curatenie evelor

    2
    0

  • Lavin33a pe 9 Apr 2009, 17:11
    Un inpuls pentru curatzenie....

    Subiectele sunt foarte bune,dar ce ne facem cu cheful?Multe lucruri utile le-am invatzat din EVA,la munca citeam mult revista Eva,asta in urma cu 2 ani ...si ma salvat din multe impasuri....cred ca si acum,asa ca PE CAI CA SE FILMEAZA...

    3
    0

  • klausy pe 9 Apr 2009, 14:05
    Bune sfaturi.

    Buna evelor!! Bune sfaturi tinand cont ca se apropie Pastele cu pasi repezi , deci inarmati-va cu multa rabdare si spor la curatenie!

    0
    0

  • Liliana130 pe 9 Apr 2009, 09:37
    chef de curatenie ?!

    Foarte bun articolul. Va dati seama ce chef de facut curatenie am daca stau pe net si citesc cum ar trebui sa fac curat . Dar ... totusi parca am ceva remuscari . Am primit un picut de energie de la acest articol si prin urmare ...ma duc sa fac curatenie pe undeva prin casa Pentru toate gospodinele...SPOR LA TREABA

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod