10 modalitati de a aduce primavara in casa ta!

Desi nu se simte foarte clar, mult asteptata primavara a sosit... Nu conteaza ca afara este la fel de frig ca iarna, important este ca zilele calduroase vor incepe, incet-incet, sa isi faca simtita prezenta.

Desi nu se simte foarte clar, mult asteptata primavara a sosit... Nu conteaza ca afara este la fel de frig ca iarna, important este ca zilele calduroase vor incepe, incet-incet, sa isi faca simtita prezenta.

Primavara este un anotimp al renasterii si, de ce nu, al marilor schimbari. Sunt sigura ca acum, in pragul unui nou sezon, iti doresti sa aduci ceva nou in locuinta ta.

Pentru un aer primavaratic si o atmosfera placuta in apartamentul tau, te sfatuiesc sa adopti tesaturi simple, materiale inflorate si flori la propriu, precum si elemente care sa iti aminteasca de prospetimea unei gradini...

Iata care sunt cele 10 modalitati prin care poti imbunatati decorul locuintei tale, in spiritul acestui anotimp:

1.

Ai nevoie de cat mai multa lumina!

Ai la ferestre draperii grele, din catifea, sau o canapea din catifea cord care te incurca in permanenta in incapere? Atunci cu siguranta primavara este cel mai bun moment pentru a le schimba, in cautarea unor alternative mult mai luminoase...

Renunta la draperiile "stufoase" si inlocuieste-le cu unele transparente, din dantela, care vor permite aerisirea camerei, dar si patrunderea luminii.

Probabil ca va fi ceva mai dificil sa "scapi" de canapeaua greoaie, dar, daca tesatura din care este fabricata nu te mai multumeste, exista si aici posibilitatea de a face o schimbare: acopera canapeaua si scaunele sau fotoliile aferente cu niste cuverturi din materiale inflorate sau cu modele in tonuri pale.



2. Gandeste-te bine daca este utila prezenta covoarelor!...

Covoarele reprezinta un element extrem de important intr-o locuinta: sunt moi, foarte placute, elemente decorative perfecte in timpul iernii. Dar in momentul in care temperatura incepe sa creasca, ar cam fi timpul sa le scoti din "peisaj" si sa le inlocuiesti cu niste covoare de sisal sau de bumbac, in culori deschise si racoroase.

Si, pentru ca vara, aflata la doar cateva luni distanta, este oricum un anotimp in care renuntam la multe dintre elementele decorative prea incarcate si... calduroase, este bine sa tii minte si acest sfat: acest anotimp este cel mai potrivit pentru repararea sau pentru curatarea covoarelor greoaie...


3. Orienteaza mobilierul spre lumina!

Daca toate elementele de mobilier pe care le ai in sufragerie sunt aranjate in jurul semineului, spre exemplu, sau in centrul incaperii, este momentul sa te gandesti la noi modalitati de a aduce primavara in casa ta...

Este de preferat sa modifici punctul focal al camerei, dinspre centrul acesteia sau dinspre semineu, spre fereastra sau spre gradina (in cazul in care esti fericita posesoare a unei case...).

Acest lucru va facilita conversatia tuturor invitatilor tai, oferindu-le, pe langa ospitalitatea si placuta ta prezenta, avantajul unei privelisti minunate, a naturii in plina renastere...

4. Creeaza o veranda primitoare!

Anotimpurile calduroase adesea produc o "migratie" a familiilor: dinspre spatiul inchis spre un spatiu deschis si aerisit, reprezentat, cel mai adesea, de o veranda.

Dar, chiar daca nu te bucuri de traiul intr-o casa pe pamant, totusi poti "inventa" atmosfera unei verande chiar in interiorul casei tale.

Plaseaza in incaperea cel mai mult frecventata de catre toti membrii familiei, cateva scaune de gradina, accesorii si tesaturi florale. De fiecare data cand te vei afla in camera, vei simti prospetimea si sentimentul unor clipe minunate petrecute in... gradina!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod