Albul ca tema de decorare

Se spune mereu ca albul denota curatenie si ordine. Un "impatimit" al albului este o persoana precauta, econoama, un bun negociator. De asemenea, caracteristice iti sunt urmatoarele calitati...

Se spune mereu ca albul denota curatenie si ordine. Un "impatimit" al albului este o persoana precauta, econoama, un bun negociator. De asemenea, caracteristice iti sunt urmatoarele calitati, daca te recunosti in descriere: aroganta, critica si nemultumirea.

Esti perfectionist si, de regula, esti atat de aproape de perfectiune pe cat poti fi... Tocmai de aceea, pasiunea pe care ai facut-o pentru alb se poate regasi si in stilul in care iti decorezi locuinta.

Contrar aprecierii multora, albul nu este "rece" si pretentios, ci poate fi extrem de placut si de...

intim.

Decorarea unei case avand ca tema principala albul, poate conduce la un rezultat deosebit de interesant. Iar secretul reusitei consta in detalii. Sa ne imaginam un living room cu pardoseala alba, pereti vopsiti in alb, jaluzele albe la ferestre si huse albe pe canapea, fotolii si scaune.

Cam steril, nu-i asa? Ei bine, asta pentru ca nu am adaugat inca detaliile. Hai sa plasam in incapere o masuta. Blatul va fi din sticla, iar picioarele din fier forjat de culoare neagra. Sub masuta o carpeta pufoasa alba.

Pe unul dintre pereti o vitrina chinezeasca din lemn, pictata in tonuri de verde inchis.

Sesizati contrastul? Nu-i asa ca incaperea incepe sa prinda viata?

Acum adaugam una sau doua plante. Un bol negru plasat in centrul masutei, in care asezam mere verzi, si tablouri in rame brun-verzui-auriu patinat vor intregi ansamblul.

Dormitoarele albe sunt intotdeauna atractive. Cateva carpete albe, pereti albi, ferestre albe. Patul este galbui (sau alte nuante de alb), ca si dulapul si noptierele. Cuvertura alba, eventual cu accente de dantela. Un scaun balansoar alb si el, cu o perna din dantela.

Un tablou deasupra patului cu dominanta alba, inramat in aceeasi nuanta de alb ca si mobila.

Un buchet de flori albe intr-un vas de sticla, lampi albe (detalii, detalii...). Daca si acum cantitatea de alb ni se pare prea mare, putem "incalzi" ansamblul cu pardoseli din lemn natur.

Iar daca lumea spune in continuare ca poate ar fi mai nimerita o pata de culoare in casa ta, sa nu uitam ca preferinta ta pentru alb poate spune mult mai multe despre personalitatea ta - alegerea albului indica faptul ca nu esti un "maniac" al curateniei si ca nu ai fost intotdeauna obsedat de ordine. Iata "pata de culoare" care lipsea, nu?...


Iti plac lucrurile care sunt asezate intr-o oarecare neoranduiala, mai degraba decat cele aranjate la centimetru... Iar putin praf pe rafturi nu strica nimanui, asa ca te simti in largul tau in locuinta ta alba, decorata asa cum ai visat mereu...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod