10 modalitati de a aduce primavara in casa ta!

5. Renunta la lucrurile artificiale!

Indeparteaza din raza ta vizuala aranjamentele florale artificiale (chiar daca sunt din matase sintetica), prafuite si mult prea folosite... Arunca-le in camara pentru cateva luni! Acum este momentul sa aduci in locuinta aer proaspat, culori naturale, natura in intregul ei!

Exista nenumarate specii de plante de interior pe care le poti creste cu multa dragoste - te vei bucura astfel de verdeata chiar la tine acasa, fara prea mult efort. De asemenea, este bine sa "impanzesti" camerele cu ghivece cu flori sau orhidee elegante. Aceste elemente vii vor improspata aerul locuintei si vor transforma un spatiu inchis aproape "mort" intr-unul plin de viata!

6.
Este momentul pentru noi accesorii!


Este cel mai potrivit moment pentru integrarea unor noi elemente de decoratiuni interioare si pentru reamenajarea rafturilor si a dulapurilor. Sterge praful iernii de pe rafturi si incepe sa rearanjezi obiectele tinand cont de lumina pe care trebuie sa o lasi sa transpara in locuinta.

Scoate de la naftalina portelanurile delicate, cu motive florale, mici decoratiuni cu pietre, imbogateste totul cu o colectie de vaze pline cu flori si nu uita sa adaugi elemente personale, cum ar fi fotografii de familie, dragi tie, in rame frumos colorate...

7. Gandeste... transparent!

Perdele transparente, cuverturi in culori calde, pale sau chiar transparente, atat pentru canapele, cat si pentru pat si perne - toate acestea striga "vara" mai tare decat orice alt element din incapere! Cauta mai ales modele simple, cu broderii delicate sau cu imprimeuri, care sa completeze decorarea caminului tau.


8. Renunta la... talmes-balmes si la dezordine!

Cauta solutii practice pentru aranjarea obiectelor din incaperi. Orice coltisor prea incarcat de elemente sau neorganizat te poate seca de energie (la fel cum poate periclita si armonia locuintei tale...).

9. Curata semineul!

Acum este cel mai potrivit anotimp pentru a curata cenusa focurilor din timpul iernii, pornind cu dreptul intr-o noua primavara! Pentru o atmosfera placuta, te invit sa "acoperi" spatiul semineului cu plante din matase sintetica si un aranjament de lumanari sau cu un "decupaj" interesant din busteni de mesteceni - natura la purtator! O alta idee ar fi sa acoperi "gura" semineului cu o perdea rabatabila, cu decupaje florale.


10. Curatenie la intrarea in locuinta!

Nu doar interiorul casei tale necesita imbunatatiri, ci si exteriorul... Primavara, asa cum stim cu totii, vine chiar de la usa casei, asa ca nu este cazul sa o dezamagim intampinand-o cu frunze cazute si cu noroi...

Curata zona intrarii in locuinta: spala usa, ferestrele, treptele si chiar varuieste, daca este nevoie. Poti agata si un aranjament floral pe usa - Craciunul nu este singura sarbatoare in care ne impodobim casa, poti face acest lucru de fiecare data cand simti ca in sufletul tau este o sarbatoare!

Daca ai si o veranda destul de incapatoare, o poti inveseli cu ghivece cu flori de primavara, frumos colorate si parfumate...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod