15 reguli de siguranţă care într-o zi îţi pot salva viaţa



Poartă mereu cu tine medicamente antialergice

Alergiile îi pot afecta şi pe cei care nu s-au confruntat niciodată cu această problemă. Primele reacţii sunt de umflare a feţei, senzaţie de căldură şi sufocare. O alergie severă, numită şoc anafilactic, poate fi fatală pentru că umflarea feţei şi a gâtului cauzează blocarea căilor respiratorii. Poartă mereu în geantă câteva pastile antialergice, mai ales dacă mergi în locuri noi sau faci excursii în natură.

Reţine regula celor 3

Studiile efectuate de-a lungul anilor au demonstrat că, în medie, organismul uman poate rezista 3 minute fără aer, 3 ore fără adăpost în condiţii de vreme foarte rea, 3 zile fără apă şi 3 săptămâni fără mâncare.

Stinge corect o tigaie cu ulei care a luat foc

Nu turna niciodată apă peste o tigaie cu ulei sau grăsime care a luat foc! Apa va înteţi focul şi flăcările vor deveni şi mai puternice. Metoda corectă de a stige focul este aceea de a pune un capac peste tigaie.

Focul se va stinge pentru că nu va mai fi alimentat cu oxigen.

Nu scoate obiectul ascuţit înfipt într-o rană

Medicii avertizează că atunci când se produce o rană cu un obiect ascuţit care rămâne înfipt în corp, precum un cuţit, săgeată, bucată de fier etc., acesta nu trebuie scos sub nicio formă. Cât timp se află în rană, obiectul împiedică hemoragia, cea mai periculoasă consecinţă a înjunghierii. Ce trebuie să faci este să chemi imediat ambulanţa şi să încerci să reduci hemoragia până la sosirea medicilor.

Fii foarte atent în primele trei minute de la decolare şi în ultimele opt minute înainte de aterizarea avionului

Potrivit cercetătorilor, 80% dintre accidentele aviatice s-au produs în aceste intervale de timp. Comportamentul corect este de a avea o stare de vigilenţă şi de a memora recomandările de siguranţă în caz de urgenţă.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod