Video. Cum se fac corect manevrele de resuscitare


În urma decesului tragic al fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, care a făcut stop cardio-respirator pe terenul de fotbal în timpul unui meci, se ridică tot mai mult problema cunoaşterii de către fiecare dintre noi a metodelor de resuscitare.
Medicii din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă au postat pe pagina de Facebook a instituţiei un filmuleţ în care fac o demonstraţie a metodei de resuscitare pentru o persoană aflată în stop cardio-respirator.

"În cazul unui stop cardio-respirator, orice secundă care trece fără ca inima să pompeze sânge poate însemna viață sau moarte. Șansele de supraviețuire cresc dacă se începe imediat resuscitarea. După apelul la 112, fiecare dintre noi poate aplica câteva gesturi simple care să-l salveze pe cel aflat în stop cardio-respirator", este mesajul postat de cei de la Situaţii de Urgenţă alături de video.
 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena pe 10 Mai 2016, 23:07
    OK, iar daca estti SINGUR in casa???,

    Ce trebuie sa faci dupa ce suni la 112 ? Sunt zeci si sute de persoane SINGURE in apartament ! Stie cineva ce sa faca un om singur??? Va multumesc!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod