Cum sa te simti bine la birou

2. "Capacitatea de a stabili exact care sunt prioritatile zilei, la munca, este un criteriu care face diferenta intre un angajat eficient si unul oarecare. E o regula valabila peste tot, indiferent ce ai face, ca esti acasa si ai grija de gospodarie, sau ca faci cercetare. Degeaba depui efort daca ceea ce faci este ceva care imi este necesar maine, iar ceea ce imi trebuie azi, tu imi oferi peste trei zile!” Mariana, 35 de ani, inginer constructor.


3. "Ies impreuna cu doua-trei colege in fiecare zi de vineri. Vorbim, ca fetele despre toate, cu o singura exceptie, nu comentam nimic din cele ce se petrec la serviciu! Acesta este un subiect tabu.

Avem, oricum, alte zeci de subiecte. Cred ca asa este corect!” - Alice, 33 de ani, agent comercial.

4. "Dupa parerea mea cele mai bune rezultate le obtii in momentul in care ai suficienta experienta pentru a te putea organiza eficient, la locul tau de munca. Daca intelegi care sunt regulile firmei in care lucrezi, care sunt lucrurile care ti se cer si daca ajungi sa stii exact ce ti se poate cere in ziua respectiva, inseamna ca esti un angajat bun!” Cristina, 45 de ani, editor.

5. "Pentru mine agenda mea este sfanta. Intotdeauna imi organizez ziua de maine, la finele celei de azi, si respect planificarea.

Este si efectul meseriei mele!” Alina, 40 de ani - resurse umane, recurutare.

6. "La sfarsitul fiecarei zile, imi rezerv zece minute pentru a trece in revista ziua. Si imi dau imediat seama daca mi-a scapat ceva, daca am gresit ceva. In plus, datorita acestui obicei, ziua urmatoare este mult mai usor de inceput.” - Ioana, 34 de ani, notar.
 

Pauza, cheia marilor succese!


Proverbul conform caruia „pauzele lungi si dese, cheia marilor succese” se refera doar la echilibru, care este esential. Nu poti lucra neintrerupt opt ore. Ai nevoie de una-doua pauze.

1. "Tin mult la pauza mea de la pranz.

Muncesc mult, asa ca este importanta. Am nevoie de aceasta pauza, ca sa fiu eficienta. Am un parc la cinci minute de serviciu. Vara, acolo ma duc. Stau pe o banca, mananc ceva, imi clatesc ochii si creierul. Poate dau un telefon, doar in interes personal, sau rasfoiesc o revista. Nu imi place sa imi petrec pauza cu cei de la serviciu. Prefer sa fiu singura.” - Florina, 44 de ani, responsabil resurse umane.

2. "De luni pana joi, pauzele sunt ale mele. O vorba cu amicii de la serviciu sau ma vad cu o prietena, care lucreaza aproape de mine. Vinerea fac insa cumparaturile saptamanale, pentru ca in felul acesta fac economie de timp, in week-end.” - Angela, 30 de ani, proiectant.

3.
"In pauza de masa ma dedic blogului meu. Ma distreaza si ma relaxeaza. Este o altfel de experienta. O altfel de interactiune cu oamenii. Daca nu ati incercat, va recomand. Macar cititi blogurile unor oameni. O sa simtiti ca lumea aceasta este totusi un loc frumos! Dorina, 30 de ani, bibliotecar.
 
 
Care sunt secretele, tabieturile, obiceiurile, trucurile tale, la locul tau de munca?

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • flying_high pe 22 Sep 2010, 14:41
    sfat

    as dori sa-mi fac si eu un blog. ma poate ajuta cine va cu un sfat, idee?

    1
    0

  • el20e21 pe 17 Aug 2009, 01:58
    munca

    as vrea sa cred ca putem sa facem tot ce ne-am propus intr-o zi, dar... Eu una sunt o persoana careia ii place sa se planifice o data ajunsa la locul de munca, dar nu precizes o ordine anume de a le realiza. Pentru noi Evele , fie casatorite sau nu ne este mai dificil sa avem timp pentru noi intre job cumparaturi , mancare, familie.. De aceea cel mai imp este sa avem incredere in noi. Si nu disperati daca nu ati reusit sa faceti un anumit lucru. Mama imi spunea ,,pana nu le vine ziua si minutu nu poti sa le faci'' , are dreptate

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod