Ce trebuie sa citeasca un manager?

De ce ai nevoie pentru a fi un bun manager? Talent, studiu, perseverenta, sansa, capacitatea de a prevede oportunitatea, de a lucra cu oamenii... Un raspuns complex care prinde contur dupa mai multi ani de experienta. Patru femei-manager iti recomanda lecturile esentiale pentru a face fata cu succes provocarilor, atunci cand ceilalti asteapta ca tu sa iei cea mai buna decizie.

Asuma-ti riscul!

Mihaela Perianu, managing partner la Dale Carnegie Training Romania, recunoaste ca una dintre cartile care au ajutat-o in cariera sa este "Straight from the Gut", scrisa de Jack Welch, fost CEO al companiei General Electric.


"Este o carte despre ce inseamna inovatia, curajul de a-ti asuma riscuri, curajul de a-i lasa pe altii sa faca greseli si de a-i ajuta sa invete din propriile greseli. Cartea ilustreaza stilul de management antreprenorial", subliniaza Mihaela Perianu.

Pentru managerul care vrea sa fie la curent cu ultimele noutati de management, Mihaela Perianu mai recomanda revista publicata lunar in America, Harvard Business Review. Publicatia te aduce cu informatia la zi si nu numai: "Harvard Business Review prezinta lunar multe 'povesti' de management, cu concluzii care pot fi extrem de folositoare in viata de zi cu zi".


Accepta schimbarea!

Un manager bun stie sa se adapteze oricarei situatii, e maleabil si deschis noilor experiente. Cum organizatiile isi schimba politicile cu o frecventa ridicata pentru a ramane pe placul consumatorilor din ce in ce mai pretentiosi, si managerul trebuie sa adopte aceasta flexibilitate.

"Buna sau rea, orice schimbare inseamna pierderea a ceva ce ai avut. A unei stari de confort. Dar, daca esti in control, daca esti competent, daca esti convins ca vei atinge o noua treapta pe scara valorilor personale
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Radulescu pe 5 Aug 2011, 09:49
    buna, ma putetzi ajuta?

    buna, ma numesc Alin si as vrea sa pun pe picioare o micutza afacere, in orasul meu Campulung muscel sunt putzine localuri, cluburi in care pot merge tinerii sa se simta bine, in majoritatea cluburilor sunt clientzi scandalagii , iar cei cumintzi fug de aceste cluburi. Intrebarea mea este urmatoarea, credeti ca as putea face fata ca manager daca nu am studii de specialitate? am lucrat cu oameni , am avut oameni in subordine, dar nu ca manager , si ca dispecer la o firma de securitate, am lucrat in comert dar nu cu bauturi ci cu electrocasnice, in ceea ce priveste vanzarea si cresterea maghazinului respectiv am facut fatza, am avut si acolo oameni in subordine, m-am adaptat usor , pt ca am fost gestionar imediat ce am iesit din liceu , deci fara experienta. i-mi putetzi da niste sfaturi esentiale, va rog frumos? va multumesc anticipat

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod