Scion Hako: cel mai ciudat concept al ultimilor ani?

Forme extravagante si putin intalnite in Europa si un interior desprins din filmele SF de la Hollywood. Acestea sunt caracteristicile principale ale conecptului Scion Hako, prezentat astazi la New York.

Putine dintre noi au auzit de marca Scion in Romania. Ei bine, aflati ca Scion este una dintre marcile care fac parte din portofoliul Toyota si ca reprezinta brandul prin care japonezii isi promoveaza o gama de modele destinate tinerilor. Ei bine, ultima creatie a celor de la Scion este reprezentata de un concept foarte interesant, denumit Hako, dezvaluit la Salonul Auto de la New York. Nu trebuie sa va asteptati insa ca in scurt timp sa vedeti familiile plecate la picnic intr-un Hako, din simplul motiv ca acesta este un prototip unicat destinat exclusiv expozitiei de la new York. 

De ce am ales insa sa scriem despre Scion Hako? pentru ca e una dintre cele mai interesante "creaturi" auto aparute in ultimul timp: infatisare bizara, forma cubica si lipsa totala a formelor aerodinamice atat de des intalnite pe ultimele modele.

In contrast cu toate aceste elemente vin oglinzile laterale infime ca dimensiuni, care conform japonezilor “sunt inspirate din cele ale masinilor de curse”.

Interiorul lui Hako pare a fi mai bine legat si mai coerent, in comparatie cu exteriorul. Avem de a face cu o atmosfera futurista si care se aseamana mult cu cea a unei nave spatiale din filmele SF care ruleaza la cinema. Principalele atractii sunt gadget-urile de ultima generatie si joystick-ul care ii ia locul schimbatorului de viteze, elemente iubite mai degraba de barbati dar care sunt imposibil de ignorat de femei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod