Fiat 500, in haine ecologice la Geneva

Salonul Auto de la Geneva va gazdui lansarea conceptului 500 Aria, care reprezinta de fapt un Cinquecento de serie cu motor ecologic si caroserie imprimata cu frunze.

Minionul Fiat 500, care este foarte aproape de lansarea in Romania, se prezinta la urmatorul mare eveniment auto, Salonul Auto de la Geneva, intr-o forma ecologica. Producatorul italian a anuntat ca expozitia elvetiana va gazdui premiera mondiala a conceptului 500 Aria, care reprezinta de fapt un Cinquecento ceva mai stilizat cu motor ce indeplineste normele de poluare pe care Uniunea Europeana le va stabili ca obligatorii incepand cu 2009.

Astfel, 500 Aria este "imbracat" in haine "verzi", pe caroseria vechiului 500 fiind imprimate subtil cu vinil forme care amintesc de un tapet cu rol relaxant.

Motorul conceptului este pe motorina, are 1.3 litri iar cutia de viteze este automata, aceasta fiind botezata de catre Fiat "Dual Logic". 

Caracterul economic al modelului este subliniat, de asemenea, de sistemele Stop&Start, care opreste motorul la semafor atunci cand masina stationeaza si il porneste automat atunci cand este apasata acceleratia, si EcoDrive, care cuprinde intregul ansamblu de pachete ecologice din dotarea modelului in sine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod