Wind de la MSI - vantul schimbarii?

Wind U100 este numele celui mai nou "competitor" al deja celebrului laptop Asus EEE. Lansat la sfarsitul anului 2007, EEE PC, micutul laptop cu ecran de numai 7 inch, s-a bucurat de succes...
Wind U100 este numele celui mai nou "competitor" al deja celebrului laptop Asus EEE. Lansat la sfarsitul anului 2007, EEE PC, micutul laptop cu ecran de numai 7 inch, s-a bucurat de un real succes in toata lumea, Asus lansand acum si versiunea ceva mai mare si imbunatatita, EEE 900, cu un ecran de 9 inch si care suporta sistemul de operare Windows XP, facandu-l util si celor care folosesc exclusiv Windows.

Producatorul taiwanez MSI (Micro Star International) a lansat sub-notebook-ul Wind, care, in ciuda dimensiunilor reduse, este dotat cu un hard disk SATA de 80 GB, procesor Intel Atom, ecran wide cu diagonala de 10 inch, tastatura ergonomica mare si touchpad mai mare decat la EEE PC.

MSI U100 are sistemul de operare Windows XP Home Edition preinstalat, webcam, trei porturi USB, doua boxe incorporate, microfon, ba chiar si un cititor de carduri (SD, MMC, MS, MS Pro), util pentru copierea datelor de pe telefonul mobil, player-ul MP3, cardul aparatului foto digital etc.
Nu in ultimul rand, micutul laptop are 1 GB RAM si suporta maximum 2 GB.

Wind U100 se conecteaza la Internet fie cu ajutorul placii de retea wireless, fie cu un cablu de retea. Are o greutate de sub 1,1 kilograme (incluzand bateria cu trei celule) si dimensiunile 260 x 180 x 19 - 31,5 milimetri.

Rezolutia maxima a ecranului LCD de 10 inch este de 1024 x 600 px, permitand afisarea completa a site-urilor. Wind poate fi dotat cu Bluetooth si o baterie cu 6 celule, care se vand separat.

MSI Wind este echipat cu un hard disk SATA, spre deosebire de EEE PC, dotat cu SSD (Solid State Drive).
Avantajul unui HDD il reprezinta, in primul rand, capacitatea mult mai mare de stocare - Wind este echipat cu un hard disk de 80 GB, in timp ce versiunea cea mai vanduta a EEE PC are 4 GB.

Capacitatea mare a hard disk-ului este "asul din maneca" al producatorului MSI, care mizeaza pe faptul ca utilizatorul de laptop are nevoie, in primul rand, de cat mai mult spatiu. Ce folos ca ai un laptop daca nu ai suficient spatiu pe hard disk pentru a-ti copia pozele facute intr-o excursie?

MSI Wind U100 este deja disponibil in Romania la pretul de 1.500 de lei.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ADRIAN pe 5 Oct 2008, 15:00
    Baterie

    Am cumparat si eu un MSI U100 si as dori sa cumpar si o baterie cu 6 celule.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod