USBCell, viitorul bateriilor

Viitorul producatorilor de baterii se anunta sumbru: de ceva timp, exista USBCell, bateriile reincarcabile. Sigur ca pe piata se gasesc acumulatori care se pot reincarca de cateva sute ori...
Viitorul producatorilor de baterii se anunta sumbru: de ceva timp, exista USBCell, bateriile reincarcabile. Sigur ca pe piata se gasesc acumulatori care se pot reincarca de cateva sute ori, dar trebuie sa recunoastem ca inca mai cumparam baterii "clasice" pentru telecomenzi, ceasuri, radiouri, aparate de ras, jucariile copiilor si lista ar putea continua. Bateriile alcaline au o durata de functionare mai mare decat cele simple, insa si pretul lor este mai ridicat, iar la un numar de - sa zicem - 10 baterii, diferenta se simte.

USBCell exista, momentan, doar in formatul AA, bateriile cele mai folosite, dar producatorul anunta ca in viitorul apropiat vor fi lansate pe piata si USBCell AAA, 9V si chiar si pentru telefoanele mobile.

Bateria reincarcabila din NiMH arata ca o baterie obisnuita, dar unul din capete se conecteaza la un port USB din calculator pentru a se incarca.
Scapi, astfel, de grija incarcatoarelor de baterii atunci cand pleci in excursie, economisesti banii pe care i-ai da pe bateriile care, odata consumate, ajung la gunoi si, nu in ultimul rand, reduci poluarea (fiecare baterie reincarcabila cumparata inseamna evitarea producerii a trei kilograme de deseuri toxice).

Un set de doua baterii reincarcabile USBCell costa 50 de lei (11 lire sterline), iar taxele de transport si livrare sunt incluse in pret. Din fericire, Romania este prezenta pe lista tarilor in care se livreaza aceste baterii, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa platesti nicio taxa in plus.


Bateriile USBCell pot fi reincarcate de pana la 500 de ori; un calcul simplu ne arata ca pretul utilizarii unui set de doua baterii este de 10 bani (1.000 de lei vechi).

De ce ai alege USBCell si nu acumulatori sau baterii?


Pentru ca, in cazul primelor, tot ce trebuie sa faci pentru a le incarca este sa scoti capacul si sa le conectezi la un port USB, pe cand, pentru acumulatori, este nevoie de un incarcator. Bateriile reincarcabile au o durata de "viata" mult mai mare decat bateriile obisnuite.
Balanta inclina, asadar, spre bateriile reincarcabile USBCell.

Le poti comanda de pe site-ul www.usbcell.com.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod